Речник ДПСУ розповів про ситуацію на білоруському кордоні

НОВИНИ 03.06.2023 Коментарі 0

Загалом ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою, а концентрація російських військ на білоруській території останнім часом знизилася.

Про це в етері Єдиних новин розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, повідомляє Суспільне.

«Підрозділи ДПС, інших складових Сил оборони укріпили максимально всі напрямки, щоби не допустити будь-якого повторного вторгнення з цього боку або ж запобігати будь-яким провокаціям. Проте Росія на даний момент не має достатніх сил на території Білорусі, кількість російських військових зараз там дуже незначна. Ще декілька місяців тому кількість російських військових могла там досягати 10-11 тисяч людей. Але ми маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій. І хлопці до цього готові», - сказав Демченко.

Також він додав, що на кордоні з Білоруссю українські прикордонники не фіксують жодних нестандартних моментів. А бійці ДПСУ не бачать поруч із кордоном переміщення техніки чи додаткових сил.

«Звісно, Білорусь тримає певні підрозділи на напрямку кордону, але це на певній відстані, і це вони називають певним посиленням. Ситуація залишається повністю контрольованою», - запевнив Андрій Демченко

Речник ДПСУ також прокоментував аудіозапис білоруських прикордонників із закликом до українських військових пам’ятати про спорідненість двох країн, зокрема, через «спільний борщ» і пропозицією переходити на бік Білорусі.

«Щодо звернення, яке зробили білоруські прикордонники, то воно недолуге. Треба пам’ятати, що загалом Білорусь підтримує Росію в цій повномасштабній війні, надаючи, зокрема, і свою територію, і свій повітряний простір для Росії. Скоріше за все, сама Білорусь побоюється долучатися повномасштабно до цієї війни і всіляко цього намагається уникнути. Але це звернення ніяким чином не вплине на стан наших хлопців. І не могли ми не відповісти їм, що за собою несуть, в тому числі і білоруські прикордонники, які 24 лютого минулого року відкрили кордон для російських військових, і що ми не є ідентичними народами. У нас немає такого рідства, про яке вони заявляли», - зазначив посадовець.

Також читайте: Українські прикордонники потролили своїх «колег» з Білорусі – відео

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: