Рашистська розвідка розганяє фейки про склади боєприпасів на українських АЕС

НОВИНИ 23.01.2023 Коментарі 0

Чи то так розвідники рф геть відбилися від рук, чи спеціально поширюють дезінформацію, достеменно невідомо. Але деякі їхні вигадки вражають.

Днями голова служби зовнішньої розвідки (СВР) сєрґєй наришкін повідомив, що отримують «достовірні дані про те, що ЗСУ складують озброєння та боєприпаси, які постачає Захід, на території атомних електростанцій». Мовляв, йдеться про ракети до РСЗВ HIMARS та іноземних систем ППО, а також артилерійські боєприпаси.

А щоби ця нісенітниця виглядала реалістичніше, наришкін пояснив, що таким чином українські військові нібито розраховують, що росіянці (мабуть через вроджене почуття гуманізму) не будуть завдавати ударів по цим арсеналам.

«На Рівненську АЕС лише за останній тиждень грудня з-за кордону було доставлено декілька залізничних вагонів озброєнь та боєприпасів», - розповів рашаЗМІ головний росіянський розвідник. І ті із задоволенням цю маячню розтиражували.

Як зазначають у Центрі протидії дезінформації (ЦПД) при РНБОУ, рашисти також висловили сподівання, «що у Києві нікому не спаде на думку навмисно підірвати склади боєприпасів на АЕС, щоб отримати від Заходу ще більше озброєння».

«Жодної зброї на території АЕС Україна ніколи не зберігала», - написав у Твіттері радник голови офісу українського президента Михайло Подоляк. Він також зазначив, що Україна завжди відкрита для МАГАТЕ та інших перевіряльних органів.

Цікаво, що новину про цей твіт Подоляка подало навіть пропагандистське РІА «Новасті», звісно, зі згадкою першоджерела – тобто, повідомлення глави СВР. Хоч у їхній інтерпретації це виглядає так, ніби Київ злякався і виправдовується.

Особливо різко «вкид» розвідки рф контрастує з повідомленням про «початок роботи місії МАГАТЕ на Рівненській АЕС, яка фіксуватиме будь-які загрози, що можуть завдати [станції] військові дії».

Публікуючи подібну дезінформацію, ворог може готувати підґрунтя для приховування майбутніх злочинів проти нашої держави та загострення панічних настроїв серед українців, вважають фахівці ЦПД.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: