Рашистів розриває від американських ракет ATACMS в Україні

АНАЛІТИКА 20.10.2023 Коментарі 0

Американські ракети вразили росіян з перших прильотів у прямому і переносному значеннях. Особливо на тлі того, що їхню передачу Україні США офіційно не афішували.

Унаслідок першого застосування ATACMS по одній з основних авіабаз, наближеній до лінії фронту в окупованому Бердянську, а також по аеропорту Луганська знищено, за даними британської розвідки, щонайменше 14 російських гелікоптерів різних моделей.

Попри те, що кажуть про передачу Україні не найновіших версій ракет, здатних летіти на 300 кілометрів, а лише про ті, що долають понад 160 кілометрів, у російської пропаганди стався легкий нервовий зрив. Адже тепер ЗСУ зможуть діставати по всій території, окупованій рашистами, а також завдавати ударів по військових цілях на території росії (якщо наважаться через вагомі причини порушити домовленості зі США).

Роспропаганда поширила карту із зонами, куди зможуть долетіти ATACMS-и

Застосування американських ATACMS-ів підтвердили Президент України Володимир Зеленський і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Цікаво і те, що поява ракет такого типу свідомо відбулася без демократичних процедур – з оголошенням номенклатури переданого озброєння.

На цю обставину звернув увагу журналіст Орест Сохар. У своєму ТГ-каналі «Орестократія» він також стверджує, що американці передали Україні не «менше дюжини», а значно більше.

«США розпочали красиву гру в дезорієнтацію московитів і заодно перевіряють, чи дотримається Київ слова: тобто, чи не «смалитиме» ЗСУ ATACMSʼами по території федерастів. Ракети ATACMS були включені до пакета допомоги від 21 вересня. Їх «замаскували» під графою «касетні боєприпаси»… Український портал «Мілітарний» припускає, що ЗСУ отримують найстарішу версію ракет для системи. Їх випускали з 1990 по 1995 рік. Загалом було зібрано 1 650 одиниць. Американська армія використала 411 із них під час двох іракських кампаній. Тепер про кількість: ну їх точно буде «більше дюжини», тобто 12-ти, але про це рашисти дізнаються вже за фактом прильоту. Оперативна таємність – не єдиний фактор, чому США втаємничили постачання цього типу боєприпасу. Вашингтон прагне [вкотре] переконатися, що Києву можна довіряти, і ЗСУ не «накидатимуть» ATACMS на Брянськ із Бєлгородом. Тому якийсь час ракети надходитимуть до України дозовано», - прогнозує автор матеріалу.

Військово-політичний аналітик Олександр Коваленко у своїй статті для азербайджанського видання Minval зазначає, що аеродром у районі Бердянська, по якому прилетіли ATACM-си, розташований у середньому за 100 км від лінії фронту.

«І це, з одного боку, не конкретизує те, ракетою якої модифікації було завдано удару і які граничні можливості щодо дальності у ЗСУ станом на сьогодні, але дає зрозуміти, що по материковій частині України цілком може працювати новий тип дуже грізного засобу ураження», - пише експерт.

Він також констатує, що поява цього типу озброєння хоч трохи компенсує нестачу балістичних ракет оперативно-тактичного рівня.

Потрібно також зазначити, що російським загарбникам відтепер доведеться подалі тримати склади та скупчення техніки від лінії фронту. А це полегшить виконання деяких завдань для ЗСУ та, відповідно, ускладнить становище рашистів.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: