Рашисти влаштували антиукраїнську інформаційну диверсію в Парижі

НОВИНИ 03.06.2024 Коментарі 0

Неподалік Ейфелевої вежі на набережній Бранлі в суботу близько 09:00 ранку троє людей залишили п'ять трун, обгорнутих у французькі прапори з написом «Французькі солдати в Україні». Трьох виконавців цієї провокації заарештувала поліція.

Як повідомляють французькі медіа, водія фургона, який перевозив труни, затримали неподалік. Він розповів поліції Парижа, що йому заплатили 40 євро за те, щоби він відвіз двох інших людей і їхній вантаж. За даними AFP, водій прибув із Болгарії напередодні ввечері.

Ще двох фігурантів затримали пізніше на іншому кінці Парижа – на автовокзалі Берсі, де вони збиралися сісти на рейс до Берліна. Один із затриманих був українцем, а інший – німцем.

Мотив затриманих поки незрозумілий, але напис на трунах, імовірно, відсилає до обговорення про відправлення західних військ в Україну – яке першим порушила саме Франція. Прокуратура розпочала розслідування з метою виявлення можливого іноземного втручання.

Як відзначають французькі медіа, цей інцидент перегукується із двома нещодавніми випадками, пов'язаними з такими ж підозрами в іноземних маніпуляціях. Так, у ніч із 13 на 14 травня меморіал ШОА в Парижі облили червоною фарбою, троє виконавців, як підозрює поліція, втекли за кордон. Ще раніше – у жовтні, після початку війни між Ізраїлем та ХАМАС зірки Давида намалювали на фасадах декількох паризьких будівель. Факти, за якими поліція тоді затримала молдовське подружжя, вказували на співпрацю з російськими спецслужбами. В обох випадках саме вони є «спонсорами, які оплачують дестабілізацію та тиск на розбіжності у французькому суспільстві», наголосив у травні міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне.

Зважаючи на те, як рашаЗМІ активно поширюють фейки про «французьких найманців» в Україні (про це писав ЗІФ) та намагаються інформаційно протистояти намірам Парижа відправити до нас військових інструкторів, ця тема стоїть на чільному місці рашапропаганди.

«Це лише тренування. Ось невдовзі повезуть справжні труни, і в інших кількостях – тоді подивимося на Макрона», - так коментують останній випадок рашапропагандисти. Це так, щоб уже жодних сумнівів щодо організаторів та їхніх намірів у європейців не залишилося.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: