Рашисти використали підліткову смартфон-гру для збору інформації

НОВИНИ 25.05.2022 Коментарі 0

У Кіровоградській області затримали двох підлітків, які фотографували блокпости, елеватори і транспортні шляхи на території регіону. Служба безпеки України виявила у затриманих мобільний додаток, за допомогою якого запорєбрікові розробники в ігровій формі виманювали фото та геолокацію стратегічних об’єктів.

Щоб залучити дітей до фактично розвідувальної діяльності, рашисти використовували популярну ігрову програму для смартфонів, повідомили в СБУ. Учасники цієї гри шукають так звані «коробки» із віртуальними призами, які можна обміняти на електронні гроші.

Під час проходження маршруту діти здійснюють фотофіксацію місцевості, у тому числі об’єктів військової та критичної інфраструктури на території різних населених пунктів. Усю інформацію з геолокаціями учасники квесту завантажують у базу ігрового додатку.

При цьому доступ до адміністрування цього застосунку має підконтрольна спецслужбам рф ІТ-компанія, яка зареєстрована в одній з європейських країн і займається розповсюдженням інтерактивних платформ.

Таким чином ворог «в темну» (обманним шляхом) використовував українських дітей для збору інформації про розташування стратегічно важливих об’єктів.

Обидва затриманих на Кіровоградщині підлітка – мешканці міста Жовті Води (це сусідня область – Дніпропетровська). На їхніх смартфонах був встановлений інтерактивний додаток, куди вони планували завантажити зроблені фото з прив’язкою до місцевості.

Окрім того, підлітки переправляли свої віртуальні «знахідки» з координатами на карті у месенджері Telegram третім особам, які могли потрапити в поле зору російських спецслужб.

Наразі СБУ здійснює комплексні заходи для блокування ворожого втручання в електронні системи офіційних мобільних додатків і притягнення до відповідальності винних осіб.

Нагадуємо, що зараз категорично заборонена фото- та відеозйомка військових частин, переміщення ЗСУ та озброєнь, стратегічних об’єктів тощо. За це передбачено кримінальну відповідальність.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: