Рашисти від Каховки відволікають «брудною бомбою»

АНАЛІТИКА 07.06.2023 Коментарі 0

Поки світ із жахом спостерігає за наслідками підриву окупантами Каховської ГЕС, у рашистів зненацька, немов тузи у рукаві, знайшлися мегадиверсанти. Які охоче розповіли, буцім українська розвідка почала втілювати наполеонівські плани щодо рф – і вибухівку на болота переправляли, і теракти планували, і навіть «брудну бомбу» з ядерними компонентами збиралися підірвати.

РашаЗМІ замість повідомлень про трагедію на Дніпрі розкручували тему «ядерного тероризму» з боку України. Із посиланням на «доблесне фсб» росіянські медіа наввипередки повідомляли про результати допитів двох українських льотчиків (коли саме їх затримали, не повідомляється – та це для московитів взагалі не важливо). І навіть демонстрували відповідні відео.

На одному з них чоловік, назвавшись Дмитром Леонідовичем Шиманським, розповідає, що прибув до рф «за завданням ГУР МО для передачі компонентів вибухових речовин і дронів для терористичних дій» та був затриманий.

Шиманський, за його словами, долетів до Тули на своєму легкомоторному літаку, там його затримали «феесбівці» одразу після посадки. На борту виявили 3 кг вибухівки, два дрони і «пістолет з боєкомплектом» (таке враження, ніби там був принаймні ящик патронів. До пістолета, еге ж).

Повідомляється, що іншого пілота – Олександра Морозова – затримали у Брянській області, де він змушений був приземлитися після невдалої спроби скинути бомби з легкомоторного літака на комбінат «Слава» (там зберігався стратегічний запас пального держрезерву рф). Повітряне судно Морозова зазнало аварії, його затримали і звинувачують у тероризмі.

«Мої дії за російськими законами розглядаються не як військовий злочин у ході бойових дій, а як терористичний акт, тому я не у військовій формі, а у формі ув'язненого», - раптом ще й попередив Морозов, фактично назвавши себе терористом.

Знову ж таки, цікаво, що «Славу» атакували безпілотники наприкінці листопада і на початку грудня 2022 року. А про точні дати затримання «українських диверсантів» фсб не повідомляло.

ГУР крутіший за ЦРУ

Далі пішов добірний художній свист. Шиманський нібито розповів, що торік за наказом начальника ГУР Кирила Буданова створили окреме управління, яке займалося плануванням і здійсненням терактів на московії. Тоді ж набрали і штат пілотів легкомоторної авіації. По тому пішли деталі, які мали б надати цій історії побільше правдоподібності – що цю базу (в/ч 3439) називають «легіоном», що там проводять спецпідготовку пілотів, вчать скидати бомби та доставляти вантажі, провели вже 5 операцій тощо.

І поступово «розповідь» підводять до точки кульмінації: що керівництво української розвідки обговорювало питання створення і переміщення «брудної бомби», влаштування радіоактивних заражень, доставки малих ядерних переносних зарядів, заявив Шиманський.

І тоді вже феесбешники почали нашаровувати інформацію, додатково розповівши рашажурналістам про окрему спеціальну службу в Україні для планування і підготовки терактів на московії з застосуванням «брудної бомби». Й що нібито до її складу включили малу авіацію, якою найпростіше постачати усе необхідне для ДРГ на території рф. А також завдавати ударів, скидаючи бомби на об’єкти паливної та енергетичної інфраструктури.

Ще раніше (27 квітня) представниця кінно-лавровського МЗС машка захарова вже заявляла, ніби Україна «зберегла можливості щодо створення небезпечних типів озброєнь, у тому числі й «брудної бомби». Тому рашисти від нас «не відводять очей».

Їй «підспівував» начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту (РХБЗ) рф генерал-лейтенант ігарь кірілов: мовляв, американське міненерго вербувало фахівців, які раніше працювали в Україні, з досвідом і знаннями у царині зброї масового ураження. А базувались вони на у Київському інституті ветмедицини та в Інституті експериментальної й клінічної ветеринарної медицини у Харкові. Також Кірілов запевняв, що мінубивства рф ще з жовтня минулого року приготувало сили та засоби на випадок підриву Україною «брудної бомби».

А опитані московитськими «журналістами» «експерти» детально пояснили, що після скидання «брудних бомб» частина Івановської області була б заражена збідненим ураном – компонентом, який одержують з відходів атомних електростанцій. У фсб розвинули свою фантазію до «розробки планів щодо закладання декількох «брудних бомб» із таймерами для одночасного підриву». Ну тобто рашисти традиційно марять тактикою «випаленої землі», але яку можуть застосувати вже проти них. Апокаліпсис на порозі, злобні українці готові стерти усіх з лиця землі, їх треба знищити, щоб трагедії не сталося.

Про всяк випадок рашаЗМІ згадали торішню маячню їхнього мінубивства – буцім Київ готує провокацію з підривом «брудної бомби» чи малопотужного ядерного боєприпасу на власній території. А звинуватити у застосуванні зброї масового знищення планували кремль, і тим самим запустити у світі потужну кампанію, спрямовану на підрив довіри до рф.

Невиконані обіцянки

Щоб не було жодних вагань, той самий «затриманий льотчик Шиманський» охоче розповідав і про інші «свої подвиги». Мовляв, завдання українського ГУР МО він почав виконувати ще взагалі до початку повномасштабного вторгнення, здійснивши десятки злочинів у різних регіонах московії.

– Ми розпочали дуже «цікаву» роботу, пов'язану зі створенням мережі на території рф різних груп ОЗУ, які працювали під документами прикриття, викрадали людей, перевозили до різних країн, - нібито розповідав Шиманський на допиті.

Ну й сливкою на пляцку мало бути зізнання про те, що куратори нібито обіцяли учасникам групи пілотів великі зарплати і швидкий обмін в разі захоплення у полон. «Однак ані щодо мене, ані щодо нього (Олександра Морозова) цих заявок на обмін немає. Тому привіт нашій групі пілотів, яка зараз тренується, щоб хлопці розуміли, що їх кинуть», - розпачав Шиманський.

Що ж, інформаційна спецоперація була розіграна рашистами традиційно як по нотах. Але чи вдалося нею перебити наслідки від катастрофи на Дніпрі? Навряд. Просто укотре кремль рашапропаганда спробувала зліпити з українців «ядерних монстрів», і вкотре це виглядало геть непереконливо. Але росіянцям зайвий раз нагадали, що треба бути пильними, доповідати про усе підозріле і пам’ятати про те, хто для них ворог.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: