Рашисти погано розчули китайський переклад заяв міністра Кулеби

НОВИНИ 24.07.2024 Коментарі 0

Перша ж зустріч очільника українського МЗС Дмитра Кулеби із його китайським колегою Ван Ї у місті Гуанчжоу тривала довше, аніж спершу планувалося. Головною темою розмови став пошук шляхів припинення російської агресії та можливої ролі Китаю у досягненні сталого і справедливого миру. 

Перед зустріччю пан Кулеба написав у соцмережах, що вбачає важливим завданням «уникнути конкуренції мирних планів». Водночас, на його думку, дуже важливо, що Київ і Пекін ведуть прямий діалог та обмін позиціями.

«Переговори тривали більше трьох годин, довше, ніж планувалося. Це була дуже глибока і конкретна розмова», - повідомило Reuters джерело в українській делегації.

«Російська агресія зруйнувала мир і загальмувала розвиток, а кожен новий день війни тягне за собою нові порушення гуманності та подальшу ерозію справедливості. Тому потрібно завершити війну проти України, відновити мир і прискорити відновлення нашої держави», - наголосив український міністр під час зустрічі очільником китайської дипломатії, йдеться в повідомленні пресслужби МЗС України.

Також Дмитро Кулеба висловив переконання, що «справедливий мир в Україні відповідає стратегічним інтересам Китаю, а роль Китаю як глобальної сили миру є важливою». І після цього дипломатичного реверансу господарю зустрічі він перейшов до головного.

Дмитро Кулеба довів послідовну позицію України, яка полягає в готовності вести переговорний процес з російською стороною на певному етапі, коли росія буде готова вести переговори доброчесно. Але при цьому наголосив, що з російського боку такої готовності наразі не спостерігається.

Ну і поза тим очільник українського МЗС поінформував свого китайського колегу про результати Саміту миру (який Піднебесна проігнорувала), роз’яснив логіку подальших кроків щодо впровадження Формули миру, а також нагадав про початок перемовин України про вступ до Євросоюзу і  запропонував обговорювати двосторонні відносини України та Китаю крізь призму майбутнього членства.

Пан Кулеба також підкреслив, що «російська агресія стоїть не лише на заваді розвитку України. Вона також стоїть на заваді міжнародної стабільності, розвитку добросусідських відносин, і зокрема розвитку торгівлі між Китаєм та Європою».

Нібито все доволі прозоро і зрозуміло. Але не у випадку з Китаєм і їхніми партнерами у московії.

Так рашаЗМІ залюбки поширили цитату офіційної представниці МЗС КНР Мао Нін.

«Українська сторона бажає і готова вести діалог та переговори з російською стороною. Звісно, ​​переговори мають бути раціональними та мати практичне значення, бути спрямованими на досягнення справедливого та міцного миру», - нібито в такому вигляді навела слова Кулеби Мао Нін.

А далі московити без зайвої скромності коментували оці нібито слова Кулеби в інтерпретації китайської представниці МЗС (щодо якої мимоволі напрошується аналогія із машкою захаровою з рашаМЗС).

Писок ліліпутіна дмітрій пєсков сказав, що заява Кулеби «йде в унісон із позицією кремля» щодо готовності до перемовин. Але треба дочекатись деталей та конкретики.

Машка-алкашка з конячого рашаМЗС заявила, що Київ при цьому не зробив жодних реальних кроків щодо скасування заборони на перемовини з рф. А представник громадської палати рф владімір рогов пафосно бовкнув, що, мовляв, з Україною «перемовини можуть бути хіба що про капітуляцію». Отже, у росіянському зоопарку й надалі усе стабільно.

Натомість сам факт візиту глави українського МЗС до Піднебесної (уперше за багато років) видається вагомою подією. Щоправда, якщо ці зустрічі не матимуть продовження чи якогось розвитку, то українсько-китайські стосунки залишаться на тому ж (доволі низькому) рівні, що й нині. Те саме може стосуватись і мирних ініціатив Пекіна та його партнерів. Тут головне – що часу у Китаю достатньо, тоді як Україна в гострому воєнному цейтноті. І багато чого тут залежатиме саме від активності української дипломатії.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: