Рашисти коїли злочини на всіх окупованих територіях

АНАЛІТИКА 13.09.2022 Коментарі 0

На щойно звільнених під час наступу українських територіях правоохоронці фіксують численні злочини рашистських окупантів. При цьому точну кількість загиблих від їхніх рук наразі встановити неможливо. 

На Харківщині у звільненому від російських загарбників селі Залізничне виявили чотири тіла місцевих мешканців зі слідами катувань. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у своєму ТГ-каналі. Троє з них поховані на території домоволодінь, ще однин був закопаний на теритрорії асфальтного заводу навпроти залізничного вокзалу.

Чугуївською прокуратурою розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного із умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України). За попередньою версією, потерпілих вбили рашисти під час окупації. Зараз тіла направлено на судово-медичну експертизу. 

Після звільнення села Граково (Чугуївський район) до поліції звернувся місцевий мешканець. Він повідомив, що у березні росіяни змусили його поховати двох чоловіків із вогнепальними пораненнями та завданими каліцтвами. Про це у своєму ТГ-каналі інформує МВС. 

Правоохоронці виявляють та ретельно фіксують усіх факти вчинення рашистськими окупантами воєнних злочинів проти мирного населення Харківщини для створення надійної доказової бази та притягнення винних до відповідальності. 

Також у деокупованих містах України знаходять звиклі ознаки перебування рашистів – підвали-катівні. Цього разу їм довелося так швидко драпати від стрімкого наступу ЗСУ, що вони не встигли навіть замести сліди своїх злочинів. Саме тому рашистські війська і пропагандисти так бояться деокупації загарбаних українських територій. 

Зараз і на інших ділянках фронту мародерсько-мордорські війська чинять беззаконня та насилля. Так на Херсонщині російські військові відійшли зі своїх позицій у деяких населених пунктах. Через великі втрати у живій силі загарбники вигнали всіх місцевих жителів з центральної міської лікарні у Новій Каховці та використовують її виключно для своїх військових, інформує Генштаб ЗСУ. 

Тільки упродовж минулої доби 12 вересня війська рашистської  федерації здійснили обстріли семи областей України. При цьому руйнується насамперед цивільна інфраструктура. Так у місті Лозова на Харківщині війська рф уночі ракетними ударами вщент знищили школу (там навчалось понад 500 дітей) та дитячий садок (на 80 дітей), також пошкоджені й інші будівлі, зокрема, амбулаторія та приватні домоволодіння.

Ще одна моторошна історія мала розв’язку цими днями. Рашисти після 1,5 місяця складних перемовин повернули тіло закатованого британського волонтера Пола Урі. Як повідомив український омбудсмен Дмитро Лубінець, з квітня до липня 2022 року волонтера утримували в заручниках у тимчасово окупованому Донецьку.

Як Уповноважений Верховної Ради з прав людини, я вже сьогодні можу відповідально казати про те, що така смерть була насильницька. Людина просто не може витримати такі катування. Я бачив фото тіла загиблого і у будь-кого, хто це побачить сумнівів не залишиться, – наголосив Лубінець.

Він зазначив, що остаточно причину смерті Пола Урі підтвердить судмедекспертиза. І додав, що вбивство Пола Урі через катування – воєнний злочин, який стане ще одним доказом під час трибуналу над російським політичним та військовим керівництвом. 

Пол Урі разом з іншим британцем Діланом Гіллом були захоплені російськими військовими наприкінці квітня 2022 року поряд із Дніпрорудним у Запорізькій області, коли вони здійснювали свою діяльність як волонтери, долучені до евакуації виключно мирного населення з зони активних бойових дій. Наразі Ділан Гілл не звільнений та звинувачується у «найманстві» в т.зв. «днр». 

Рашисти продовжують чинити злочини і проти дітей. 12 вересня внаслідок обстрілу окупантами м. Костянтинівка Донецької області поранено двох хлопців 15 та 14 років.  

Станом на ранок 13 вересня 2022 року більше ніж 1132 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За даними ювенальних прокурорів, 383 дитини загинули та понад 749 отримали поранення різного ступеню тяжкості. 

Найбільше дітей постраждало у Донецькій області - 392, Харківській - 209, Київській - 116, Миколаївській - 72, Чернігівській - 68, Луганській - 61, Херсонській - 55, Запорізькій - 46, Дніпропетровській - 26.
Усі ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Загалом, українські правоохоронці зареєстрували 48 534 злочини, пов'язані з повномасштабним вторгненням росії. Як повідомляє Офіс генпрокурора, зокрема, зареєстровано 33 323 злочинів агресії та воєнних злочинів. З них 32 078 – щодо порушення законів та звичаїв війни, 73 – планування, підготовки або розв’язання та ведення агресивної війни, 30 – пропаганди війни, 1142 – інші. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: