Рашисти готові помирати від «брудної» бомби – все одно чиєї

НОВИНИ 17.08.2024 Коментарі 0

Рашапропагандисти вигадали чергову смертельну лякалку: мовляв, ЗСУ готують підрив «брудної» ядерної бомби. І традиційно підлаштували під цю вигадку цілу багатокрокову (і абсолютно божевільну) теорію-історію.

«Джерела з того боку повідомляють, що «укропи» готують ядерну провокацію – вибух «брудної» ядерної бомби. Удари планують завдати по місцях зберігання відпрацьованого ядерного палива АЕС. Можливо, під час чергової спроби заходу «укропів» з боку Глухова на Рильськ», - повідомив у соцмережах «ваєнкор» Марат Хайруллін. І закликав поставитись до цієї інформації максимально серйозно – «на тлі агонії українського режиму і, що важливіше, Заходу, який стоїть за ним».

На підтвердження своєї маячні «ваєнкор» запевнив, що «спецбоєголовки для провокації» уже завезли на Східний ГЗК, що у Жовтих Водах (там справді видобувають уран). Мабуть, там їх, за версією Хайрулліна, і мали б «зарядити». А застосовувати нібито збираються «як по Курській, так і по Запорізькій АЕС».

Ну і зайвим свідченням того, що йдеться про чергову московитську ІПСО, є розкрутка цієї «новини» у росіянському інфопросторі – з коментарями, доповненнями і погрозами.

Тож слова «ваєнкора» підтвердили й у болотяних силовиків, щоправда без прізвищ посадовців. І про те, що цілями є сховища відпрацьованого ядерного палива. І про підготовку у Жовтих Водах боєголовок із радіоактивними речовинами.

Тож у інфопростір запустили ще й модифіковану версію – ніби Київ хоче в подальшому звинуватити роzzію «у провокації та самообстрілі, в рамках яких москва може вжити заходів у відповідь і вдарити по Україні ядерною зброєю». Шукати якусь логіку тут марно, як і в будь-яких тезах рашапропагандистів.

А вони ще й узялися переконувати, буцім Київ «отримав команду максимально підвищити градус ескалації». І цю інформацію було отримано нібито від українських військовополонених.

Далі понеслася вже суцільна маячня: мовляв, атакувати уже збираються зброєю, отриманою від НАТО. Це будуть ракетні атаки Курської та Запорізької АЕС. Курують західні спецслужби, переважно Британія, і вже є дозвіл на удар їхніми далекобійними ракетами. А винуватою робитимуть, звісно ж, московію, для чого у Суми та Запоріжжя вже привезли силу-силенну західних журналістів…

А росіянські «військові експерти» узялися коментувати в ефірах та на сайтах, що після такого у рф «будуть розв’язані руки». І взагалі, у московії нібито є дві тисячі «нормальних атомних бомб», тож гей би немає потреби застосовувати фактично «саморобку з радіоактивними елементами».

І ось на цьому місці уся ця інформаційна вакханалія починає справді насторожувати – тому що схоже, що рашисти таким чином надто ретельно починають забезпечувати собі алібі. А зазвичай там, де ситуація обставлена за такою логікою, у них можуть бути розв’язані руки.

Наразі українська сторона офіційно спростувала заяви російських пропагандистів про нібито плани застосувати «брудні бомби» або атакувати АЕС.

«Ми спостерігаємо черговий сплеск божевільної російської пропаганди про нібито плани України застосувати «брудні бомби» або атакувати атомні станції. Ми офіційно спростовуємо ці неправдиві заяви. Україна не має ні наміру, ні можливості вживати таких дій. росія повинна припинити поширювати небезпечну брехню», - написав у Х речник українського МЗС Георгій Тихий.

Водночас у ЦПД при РНБОУ припускають, що рашисти можуть готувати ядерну провокацію на Запорізькій атомній електростанції.

«Росія може готувати ядерну провокацію. В них не спрацював сценарій звинуватити нас в тероризмі і наступі на Курську АЕС, тепер вони брешуть про «брудну бомбу» і нашу можливу провокацію», - повідомив у Телеграмі керівник ЦПД РНБО Андрій Коваленко.

Він також додав, що це свідчення того, що росія може готувати теракт.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: