Рашистці чичеріній СБУ повідомила про підозру

НОВИНИ 31.10.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України повідомила про підозру російській співачці юлії чичеріній, яка погрожувала українцям сибірськими концтаборами. 

За даними слідства, напередодні 2023 року вона опублікувала на своєму YouTube-каналі відеозвернення, у якому закликала воїнів ЗСУ здаватися у рашистський полон. Також вона погрожувала українським захисникам ув’язненням у російських концтаборах у Сибіру, повідомляє у ТГ-каналі пресслужба СБУ.

Відео чичеріної поширили пропагандисти центральних інформресурсів кремля та Телеграм-канали терористичних організацій так званих «лднр».

Після російського теракту в Оленівці, де загинуло декілька десятків українських полонених, чичеріна приїхала до тимчасово окупованого селища з концертом, під час якого закликала місцевих жителів вступати до лав загарбників.

Свою агітацію вона супроводжувала «гаслами», в яких виправдовувала тимчасову окупацію частини України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Чичеріній про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:
▪️ ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
▪️ ч. 1, ч. 2 ст. 332-2 (незаконне перетинання державного кордону України);
▪️ ст. 436 (пропаганда війни);
▪️ ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

В СБУ також нагадують, що у березні 2022 року фігурантка незаконно прибула до тимчасово окупованого Енергодара і зняла державний прапор із будівлі місцевої мерії. 

Тоді за цим та іншими фактами правоохоронці кваліфікували її злочинні дії за двома статтями Кримінального кодексу України:
▪️ ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
▪️ ч. 1 ст. 338 (наруга над державними символами).

Зловмисниці загрожує довічне позбавлення волі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: