Рашавибори в окупованому Криму засудив Євросоюз

НОВИНИ 09.09.2024 Коментарі 0

ЄС засуджує проведення так званих російських «виборів» на тимчасово окупованих територіях України, зокрема, на території Криму та у місті Севастополь. Їх результати є нікчемними у правовому вимірі, і ЄС не визнає їхні результати.

Про це йдеться у заяві речника ЄС, яка оприлюднена на сайті Європейської служби зовнішніх дій. 

«росія провела часткові регіональні та місцеві вибори з 6 по 8 вересня, включно на території незаконно анексованої Автономної Республіки Крим та у місті Севастополь. Європейський Союз рішуче засуджує проведення цих так званих російських «виборів» на території України. Вони є ще одним актом порушення міжнародного права, Хартії ООН та суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України», - йдеться у документі. 

Як наголосив речник, ЄС не визнає ці «вибори» та їхні результати у Криму, які є нікчемними та не можуть мати будь-якої правової сили. Російське керівництво та ті, хто були причетними до організації цих протиправних дій, будуть притягнуті до відповідальності та постануть перед наслідками, - підкреслюється у заяві.

В оприлюдненому документі йдеться про те, що росія більш як десятиліття тому вдерлася в Україну і здійснила незаконну анексію Криму. Сьогодні ЄС підтверджує свою чітку позицію: Крим є Україною. Спираючись на резолюцію Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2014 року, ЄС вкотре закликав росію зупинити дії, що підривають національну єдність і територіальну цілісність України.

«Є один очевидний вихід з цієї війни: росія (має) негайно припинити свою злочинну, неспровоковану і невиправдану агресивну війну проти України та вивести всі сили та військове обладнання з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів», - йдеться у заяві речника ЄС.

У Міністерстві закордонних справ України наголосили, що проведення Росією «виборів» на території окупованих Криму та Севастополя є порушенням норм і принципів міжнародного права. У відомстві наголосили, що результати «виборів» є нікчемними, а самі «вибори» – нелегітимними.

Як повідомляють активісти з Криму, для залучення молоді до голосування московитська влада виділила чималі кошти на подарунки. «Голови виборчих комісій дарують пам'ятні сувеніри молодим виборцям, переважно це флешки. Природно, що про отриманий подарунок молодь відразу повідомляє це своїм друзям, і явка молодих виборців зростає за рахунок ось такої нехитрої схеми, від якої пахне корупцією», – зазначили в #LiberateCrimea.

Рашистська окупаційна влада з 6 по 8 вересня проводила на території анексованого Криму та Севастополя незаконні вибори до створеного рф  «Заксобранія», підконтрольного росії парламенту Криму, а також депутатів міських і сільських рад. Під час проведення цих виборів були відсутні офіційні міжнародні спостерігачі. Міжнародне співтовариство, ООН, ОБСЄ та інші організації ці вибори та їхні підсумки не визнають.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: