Рашапропагандисти розганяли фейк про звільнення голови НБУ

НОВИНИ 11.10.2023 Коментарі 0

Низка анонімних ТГ-каналів, а також деякі українські медіа та рашаЗМІ поширили «новину» про те, ніби очільник Нацбанку Андрій Пишний написав заяву про звільнення.

При чому зробив він це буцімто «після погроз посольства США», та ще й під час щорічних зборів МВФ та Світового банку, які проходять у Марокко - бо «розуміє, чим закінчиться для нього використання золотовалютних резервів за вимогою Офісу Президента». І після цього питання повернення Пишного в Україну «залишається відкритим».

Сам Андрій Пишний написав на своїй сторінці у Facebook, що «у перерві між зустрічами зі здивуванням дізнався» буцім написав заяву про звільнення.

«Ця інформація не відповідає дійсності. Не більше ніж черговий вкид. Працюємо далі, обов’язково повернемося в Україну з результатами», - зазначив він.

Як зазначають фактчекери Центру протидії дезінформації при РНБОУ, рашапропагандисти намагаються дискредитувати українську владу та підірвати довіру українців до неї, а ще посіяти паніку щодо новини про відпускання курсу.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: