Рашапропагандиста виставили з «Голосу Америки» після пів року роботи

НОВИНИ 16.06.2023 Коментарі 0

Колишній кореспондент московитського телеканалу «нтв» Гаррі Княгницький працював на «Голосі Америки» з минулої осені. Після перевірки медіакомпанія відмовилася продовжувати з ним контракт.

Насправді «Голос Америки» перевіряв двох своїх російськомовних журналістів після численних звернень співробітників редакції – спершу до менеджменту, а потім до американських конгресменів з вимогою переглянути призначення Княгницького та ще однієї журналістки – Дарії Давидової.

І якщо їй колеги закидали легітимізацію анексії Криму, то з Гаррі ситуація була значно більш розмаїтою. Як пише «Детектор медіа», у часи роботи на «нтв» Княгницький був воєнним кореспондентом та знімав пропагандистські сюжети про російську війну проти України. Зокрема, він готував матеріали про «терориста» Олега Сенцова, «приєднання» Криму та «геноцид» жителів Донбасу.

У жодному зі знайдених українськими журналістами матеріалів Гаррі Княгницький не згадував про російську агресію. Натомість російських бойовиків він називає «ополченням» чи «самообороною Донбасу». Про дії української армії каже як про «захоплення міст» і протиставляє українські обстріли, які начебто спричинили в Донецьку гуманітарну катастрофу, допомозі від росії.

Княгницький пропрацював на НТВ до 2017 року та пішов звідти, як сам стверджує, з етичних міркувань. Після цього рашапропагандист влаштувався в нью-йоркську редакцію московитського телеканалу RTVI. Там майбутній кореспондент «Голосу Америки» писав, наприклад, про протести після вбивства поліцейськими афроамериканця Джорджа Флойда: «…Потому что где темнокожие – там преступность. Так говорят русские, съехавшие из Южного и Восточного Гарлема». Гаррі при цьому чомусь «забув» додати, що Гарлем – традиційно афроамериканський квартал Нью-Йорка…

Тему російсько-української війни Княгницький на RTVI продовжив практично в тому ж дусі. Так після того, як московія обстріляла та захопила українські кораблі в Керченській протоці, він спекулював, що Україна спеціально спровокувала росію. І стверджував, що в цій ситуації не зрозуміло, хто юридично винен і хто в чиї води зайшов. Тут варто нагадати, що у 2014 році Генасамблея ООН ухвалила резолюцію про невизнання анексії Криму.

«Голос Америки» завершив перевірку двох своїх російськомовних журналістів, розпочату на початку цього року під керівництвом зовнішнього рецензента з великим досвідом як у євразійській, так і в американській журналістиці. Рецензент провів інтерв’ю з персоналом і журналістами та представив свої висновки цього тижня. «Голос Америки» вирішив скористатися опцією щодо продовження контракту з Дар’єю Давидовою, яка три роки працювала фрилансеркою в «Голосі Америки», перш ніж восени минулого року приєдналася до нашої російської служби. Натомість медіакомпанія не буде використовувати опцію щодо продовження контракту з Гаррі Княгницьким, який приєднався до «Голосу Америки» минулої осені», - написав у відповіді на запит «ДМ» представник медіакомпанії Найджел Гіббс.

Дивно, що поважне американське медіа не проводило такої перевірки перед прийомом московитів на роботу, особливо зважаючи на їх попередній досвід. Адже рашапропагандиста, як і горбатого, лише відомо що може виправити.

Фото detector.media

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: