Ракетні удари по Одесі та Миколаєву... Третя ніч «Зернового терору»

ОКРЕМА ДУМКА 20.07.2023 Коментарі 0

Якщо сухо та без емоцій, а вони часто зайві, то на третю ніч терору росія використовувала меншу кількість засобів ураження, ніж на 19 липня. З іншого боку, з новою номенклатурою – «Іскандер-К».

Удар на 20 липня (за кількістю задіяних та збитих раткет):

7/0 – П-800 «Онікс»

4/0 – Х-22

3/2 - КРМБ «Калібр»

5/3 – Іскандер-К

19/13 – Shahed-136

Задіяно в загальній кількості 38 засобів ураження. Нагадаю, що на 19 липня було задіяно 63 засоби ураження.

Знизилася компонента КРМБ «Калібр» - 3 ракети, тоді як на 19-те липня їх було 19, а на 18-те – 6 ракет. Також мене продовжує хвилювати питання, чому коли окупанти застосовують дизель-електричні підводні човни (ДЕПЧ) пр.636.3 «Варшав'янка», вони запускають 3 ракети, а не 4, адже пускові цих підводних човнів розраховані на 4 ракети?

Це виключно моє припущення, але схоже росіяни на одному зі своїх ДЕПЧ мають несправну пускову, тому запускають по 3 ракети замість 4-ох.

Так само, з урахуванням загальної кількості надводних носіїв крилатих ракет морського базування (КРМБ) «Калібр», виникає запитання: і чому лише 3? Чому не 9 чи 11?

Я не стверджуватиму того, що з КРМБ «Калібр», після того як вони стали основною ракетою терору із 24 червня, в окупантів виникнув дефіцит, але констатація цього факту доречна. Так само як і те, що з 20-го по 22-ге липня на залізничну станцію Макензієві Гори прибуде ешелон із 10-ма КРМБ «Калібр».

Примітно застосування аеробалістичних ракет «Іскандер-К», пуск яких здійснюється зі суші та перехоплення яких можливе у певній фазі польоту. Їхня поява в номенклатурі обстрілів явно обумовлена нестачею одного з компонентів ураження.

Не зовсім зрозумілий і сенс пуску 7 ракет П-800 «Онікс», адже часто це парний пуск, тобто, або 6, або 8. Одна ракета або не стартувала, або щось під час пуску пішло не так? А таке буває. Особливо зараз, коли за авральних темпів виробництва уваги технічному контролю не приділяють.

Підсумок.

Ракетні удари не просто сплановані, а розписані за ночами. На який термін? Складно сказати, але ніч на 20-те липня за інтенсивністю все ж таки була слабшою за попередню, і є низка запитань до номенклатури. З іншого боку, відомо про нові постачання на Крим ракет, які використовують під час ударів.

Загалом найближчі ночі явно не будуть для Одеси, Миколаєва й інших портових міст спокійними. Якщо навіть не настільки масовані ракетні удари як на 19 липня, то нальоти дронами, росія зможе деякий час тримати на рівні терору.

Але це ми переживемо. Тримаємось!

Головне те, що кожен такий удар не впливає на події в зоні бойових дій, де Сили оборони України тіснять російські окупаційні війська, продовжуючи звільняти кожну п'ядь нашої землі. Ми якось безсонну ніч переживемо, а ось нашим хлопцям на передовій – стійкості та надсил!

Олександр Коваленко, ТГ-канал

Фото – ДСНС

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: