П'ять фейків ліліпутіна на Східному економічному форумі

НОВИНИ 07.09.2022 Коментарі 0

Під час виступу на форумі у владивостоці кремлівський карлик уперше прокоментував вирок журналісту Іванові Сафронову, висловився про війну та її наслідки для економіки. І вже традиційно ліліпутін дозволив собі надзвичайно вільну інтерпретацію фактів. На низку відвертих фейків вказав ТГ-канал «МО».

  • «Ми нічого не почали з точки зору воєнних дій, а намагаємося тільки закінчити. Усі наші дії спрямовані на допомогу людям, які мешкають на Донбасі».

Слова бункерного діда суперечать елементарним цифрам. За даними ООН, з 14 квітня 2014 року по 31 грудня 2021 року внаслідок бойових дій в Україні загинуло 14,2–14,4 тис. осіб, з яких 3404 – це цивільні особи. За півроку розв'язаної Росією війни загинули щонайменше 13 917 мирних жителів, що більше, ніж за всі 8 років конфлікту. І в цю цифру ще не входять загиблі у Маріуполі, їх кількість неможливо порахувати.

  • «Ми нічого ми не втратили. І нічого не втратимо».

Після вторгнення в Україну з росії пішли понад 500 зарубіжних компаній, багато хто з них скорочує персонал і продає бізнес. За даними росстату, за перші шість місяців 2022 р. валовий внутрішній продукт (ВВП) країни знизився на 0,4% у річному вираженні. Міністр економіки рф максим решетніков заявив, що зниження ВВП у 2022 році очікується на 2,9%. 2023 року падіння ВВП прискориться, а економіка повернеться на рівень 2021 року лише наприкінці десятиліття.

  • «Інфляція за підсумками року складе 12%».

Навіть за офіційними даними, річна інфляція на росії за підсумками 2022 року становитиме 13,4% – такі прогнози мінекономрозвитку. Центробанк раніше встановив планку в 18–23%. За підсумками 2021 року інфляція на росії становила 8,4%.

  • «Іван Сафронов збирав матеріали та передав їх одній із західних розвідок, яка платила йому за це гроші».

Справа колишнього журналіста «комерсанта» і «вєдомостєй», радника з інформполітики «роскосмоса» Івана Сафронова (засуджений до 22 років колонії строгого режиму за держзраду) побудована виключно на даних, зібраних ним із відкритих джерел. Ряд свідків звинувачення виступили на стороні захисту, а слідчі не знайшли жодного чиновника, який би передавав Сафронову секретні дані.

  • «Захід «кинув» росію із зерновою угодою. До країн, що розвиваються, доходить лише 3% зерна, яке вивозиться з українських портів, решта йде в країни Заходу».

ліліпутін не наводить джерело цих даних. Натомість міноборони Туреччини повідомило, що станом на 28 серпня 2022 року з українських портів зерновим коридором відвантажено 1,043 млн. тон продовольства. Серед них було і судно із 23 тис. тон українського зерна для тих, хто страждає від голоду в Ефіопії. А також 37,5 тис. тон пшениці відправлено до Ємену. Це передбачав план ООН.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: