У Львові відзначать День білоруської військової слави

НОВИНИ 07.09.2022 Коментарі 0

Восьмого вересня у Львові відбудуться заходи з нагоди Дня білоруської військової слави. У цей день білоруський народ відзначає славетну перемогу 1514 року на полі під Оршею. Тоді 30-тисячне військо Речі Посполитої перемогло 80-тисячну російську армію.

«Білоруси, литовці, поляки, українці трьох князівств під командуванням князя Костянтина Острозького вщент розгромили московських загарбників, які зазіхнули на білоруську землю», - написав на своїй сторінці у FB керівник Білоруського кризового центру і представник Форуму демократичних сил Білорусі в Україні Олексій Францкевич.

О 13:00 відбудеться покладання квітів до пам’ятника повстанців Кастуся Калиновського на Личаківському цвинтарі (збір біля головного входу). А в 16:00 розпочнеться «круглий стіл» у Львівській обласній універсальній науковій бібліотеці, що на проспекті Шевченка, 13.

За словами організатора заходів Олексія Францкевича, це національне свято у Білорусі заборонене нелегітимною владою, яку очолює самопроголошений президент-диктатор лукашенко. За його святкування, як і за використання національної символіки, можна потрапити за ґрати.

«Ця акція підкреслює важливість співпраці білоруського, ўкраїнського та литовського народів задля виконання заповіту Кастуся Калиновського: «Бо я тобі з-під шибениці мовлю, народе, що тоді лишень зажиєш щасно, коли москаля над тобою вже не буде».Жыве́ Белару́сь! Слава Україні!», - написав Олексій Францкевич.  

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: