Путінських пропагандистів чекає доля їхнього руандійського колеги

НОВИНИ 11.10.2022 Коментарі 0

У Гаазі розпочали судовий процес над Фелісьєном Кабуґою. Зараз йому 89 років. Свого часу медіамагнат і шанований у Руанді чоловік після тамтешнього геноциду народності тутсі 23 роки переховувався від міжнародного правосуддя.

На фото ви бачите Фелісьєна Кабуґу (Felicien Kabuga). У 1990-ті роки він володів руандійським «Радіо тисячі пагорбів», плантаціями і статусом. Але його радіо стало інструментом у вчиненні найбільшого злочину проти людяності наприкінці XX-го століття. Його медіа спричинило геноцид руандійських тутсі.

«Радіо тисячі пагорбів» активувало на злочини величезні маси людей. Точну цифру знищених тутсі дотепер не можуть назвати. Цифри скачуть від півмільйона до мільйона осіб. Геноцид тривав 100 днів.

Як розповідає голова фонду BYSOL на своїй сторінці у FB Андрій Стрижак, ведені ненавистю офіційні особи африканської держави і згадувана популярна радіостанція сприяли катуванню, ґвалтуванню і вбивствам нацменшин тутсі.

Фелісьєн Кабуґа не обмежувався фінансуванням радіостанції, але також постачав зброю добровольцям, які хотіли вбивати сусідів. Найчастіше зброя була зовсім примітивною – мотики та мачете. Після повалення уряду, Фелісьєн утік та 23 роки ховався від Трибуналу. Кабуґа жив за підробленими документами в Африці, а пізніше – в передмісті Парижа, де його і заарештувала 2020 року. Минуло майже 25 років розшуку.

Суд звинуватив Фелісьєна Кабуґі в геноциді тутсі.

«Ця історія про те, що військові злочинці, винуваті у масових вбивствах мирного населення, навіть через десятиліття постають перед правосуддям. Тому винуваті у масовому винищенні людей у ​​Бучі, Ізюмі та Маріуполі не будуть винятком», - йдеться у тексті.

Свого часу, як згадують у російських антипутінських пабліках, російський гауляйтер Чечні рамзан кадиров і марґаріта сімоньян теж пісяли фонтаном від ракетних ударів та вбивств українців. Але це – «ніщо інше, як агонія проурядових повій». Вони «підспівуватимуть до останнього, бо розуміють, що від «бункерного» залежать їхні мільярди та їхня доля».

Антипутінський пропагандист Олександр Невзоров яскравим порівнянням описав тих, хто прислужує путіну. Він порівняв ольґу скабєєву з людиною, яка не милася, не підмивалася і не підтиралася декілька місяців. Тому вона засмерджується і перестає звертати на це увагу.

«Сморід не завдає їй жодного дискомфорту, - пише Невзоров. – Їй і на думку не спадає, наскільки вона нестерпно смердюча. Така особина щиро дивується блювоті чи непритомності тих, хто мав необережність принюхатися (до неї , - ЗІФ). Саме ця неприємність сталася з російськими пропагандонами. Вони настільки просочилися лайном нацизму, настільки замазалися злістю й абсурдністю, що абсолютно не відчувають «смислової вони», яку видають.

Слухайте самі. Доросла тітка, працівниця телебачення, публічно тріумфує, переможно трубить про те, що її «великій батьківщині» вдалося дрібненько, підло нашкодити сусідній країні, відрубавши світло в операційних, пологових будинках, притулках, реанімаційних, школах, яслах і дитячих садках. Тупиця не чує, не зауважує абсурду та мерзенності своїх слів. Вона упивається тим, що її країна – терорист», - написав Невзоров.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: