Путін перетворив Росію на «молодшого брата» Китаю: декілька важливих фактів

Економіка 23.03.2023 Коментарі 0

Іще 30 років тому ВВП Росії був приблизно у 2,8 раза більшим за ВВП Китаю. Зараз Пекін щонайменше в 10 разів випередив Москву. Ось кілька цифр.

ВВП Росії в 10 разів менший за ВВП Китаю ($1 479 млрд проти $14 867 млрд).

Росія навіть до санкцій експортувала у 8 разів менше, ніж Китай ($332 млрд проти $2 590 млрд).

Частка світового експорту в Росії в 7,7 раза менша, ніж у Китаю (1,9% проти 14,7%).

Додана вартість у Китаю в 20,5 раза вища, ніж у Росії. 

Для Китаю насправді важливі партнери у ЄС та  США, бо від них залежить внутрішня економіка. Росія ж може бути цікава виключно як донор – своїми територіями та сировиною. 

Пекін продовжує заробляти на росіянах. Наразі Китай забезпечує до 40% російського імпорту, і ця цифра зростає з кожним місяцем. За масштабами залежності від КНР Московія вийшла на друге місце після Північної Кореї. 

Пекін перетворився на одного з головних наповнювачів кремлівської скарбниці. Наприклад, 2023-го року понад 80% експорту нафти рашисти запланували в т.зв. «дружні країни», з яких левову частку за безцінь скуповує КНР.

Одним політичним рішенням Сі Цзіньпін може повністю блокувати економіку Московії, зупинивши як притік товарів до цієї країни, так і надходження експортної виручки. Навряд чи подібні взаємини можна назвали рівноправними, Московію цілком правомірно називають васалом Пекіна. 

На тему технологічного порівняння двох країн є хороший анекдот. На уроках праці в мордорі навчають складати табуретки, в Китаї – смартфони. 

Телеграм-канал «Орестократія»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: