Путін боїться виходити на публіку. Більшість традиційних заходів скасовано

АНАЛІТИКА 26.12.2022 Коментарі 0

Що ближче Новий рік, то більше скасовується заходів за участю бункерного діда. Таких набралося вже з добрий десяток. Схоже, ліліпутін або просто боїться з’являтись на публіці, або не хоче привселюдно відповідати на незручні запитання – адже доведеться викручуватись, і тут можна ляпнути щось зайве.

З-поміж останніх подій за участю кремлівського карлика рашаЗМІ бурхливо повідомляли лише про нараду щодо забезпечення війни (у них - т.зв. «сво»), букет зустрічей з вусатим бульбафюрером та святкові посиденьки з колегами по СНД в Петербурзі. 

Натомість уже назбиралась купа скасованих подій, з яких «зіскочив» ліліпутін.

- Візит до Уралу: бункерний мав відвідати Нижній Тагіл (там розташований один із найбільших постачальників військової техніки - «Уралвагонзавод»). Як повідомляє ТГ-канал «МО», працівникам підприємства навіть забороняли пересуватися між цехами, а в самому місті скасували відкриття ялинки та закрили небо. Однак в останній момент поїздку скасували.

- Зустріч із бізнесменами. Напередодні 1 січня ліліпутін традиційно зустрічався з великими підприємцями рф. Там кремлівський карлик переважно хвалив стан російської економіки. Але після санкцій та інших кроків, пов’язаних з війною, потрібно ще пошукати, що саме ще можна хвалити. Фантазії, очевидно, забракнуло, тож збіговисько скасували «через епідеміологічну ситуацію».

- Розмова з Алієвим і Пашиняном. Тристороння зустріч мала відбутися на саміті СНД у Санкт-Петербурзі, що відбувається у ці дні. Лідери трьох країн бачилися наприкінці жовтня у Сочі. І після того напруга на Південному Кавказі декілька разів зростала до пікових значень. Тим не менше, цього разу зустрічі не буде, підтвердили вуса пєскова.

- Зустріч із кабміном. Традиційно перед святами ліліпутін проводив передноворічну зустріч із членами уряду, під час якої підбивали підсумки року й обговорювали плани на наступний рік. Однак президентський речник повідомив, що запланований на 28 грудня урядовий корпоратив його шеф проігнорує.

- Зустріч з культурою. У грудні ліліпутін зазвичай брав участь і у засіданні Ради з культури та мистецтва. Часто на цих зустрічах брав слово режисер Олександр Сокуров, який виступає із критикою російського керівництва. Торік він сперечався з бункерним, запропонувавши відпустити ті республіки зі складу росії, які «не хочуть більше жити в одній державі». Мабуть, це та інші питання цьогоріч у кремлі вирішили не виносити на загал та від біди подалі викреслили подію з президентського графіка.

- Хокей на красній площі. Перед Новим роком бункерний дідок полюбляв учергове ліпити зі себе мачо та виходив на лід у центрі Москви. Компанію йому складало ближнє коло – наприклад, сєрґєй шойгу, бізнесюки потанін чи ротенберг. Але 2022-ий і тут став винятком: вуса пєскова заявили, що шеф не планує цього року грати у хокей на площі перед мавзолеєм.

- Послання і «пряма лінія». Головними подіями кінця року завжди вважали послання до Федеральних зборів, пресконференцію та «пряму лінію». Але цього року не відбудеться жодна з них. За даними Інституту вивчення війни, це рішення свідчить про невпевненість Путіна у своїй здатності «виправдати ціну війни».

«Оптимістичного сказати нічого, а якщо продовжувати брехати, то це може призвести до остаточного розчарування аудиторії», - прокоментував постійні скасування президентських заходів політолог Аббас Галлямов.

Останньою традиційною подією залишилося лише новорічне звернення до народу. Про його скасування поки не повідомляли, а сам кремлівський карлик уже пожартував, що подивиться виступ президента. Втім, за даними «МО», це звернення досі не записано та не передано на федеральні канали для трансляції у новорічну ніч.

Час, звісно, ще є. Але (і це вже стало предметом жартів) новорічне звернення залишилося чи не єдиною формою спілкування напівбожевільного недофюрера із його народом. Та й воно традиційно буде радше у формі тосту. Вип’ють, закусять і забудуть.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: