Протести фермерів у Чехії організували фігуранти, які не приховують, що підтримують Кремль

НОВИНИ 19.02.2024 Коментарі 0

Сьогоднішні протести фермерів у Празі мають мало спільного із боротьбою за умови життя землеробів. Про це заявив у понеділок, 19 лютого, прем’єр-міністр Чехії Петро Фіала, реагуючи на масштабну акцію протесту представників агросектору Чехії. "Захід організований людьми, які не приховують своєї підтримки Кремля", - повідомив Фіала у соціальній мережі X.

Петро Фіала нагадав, що основні галузеві організації минулого тижня дистанціювалися від акції протесту. З їхніми представниками уряд Чської республіки веде переговори щодо потреб аграріїв, - повідомило Чеське радіо.

«Ми хочемо, щоби сільське господарство продовжувало відігравати свою життєво важливу роль у розвитку сільських районів, забезпеченні якості та доступності продовольства, а також у догляді за ландшафтом. Ми хочемо, щоб наші фермери мали хороші умови. Після року дії нової спільної сільськогосподарської політики ми спільно оцінюємо, наскільки досягається поставлена мета», — сказав Фіала.

Прем'єр повідомив, що востаннє він зустрічався із представниками фермерів у четвер і разом із міністром сільського господарства Мареком Виборни пообіцяв вжити заходів щодо зниження впливу на фермерів європейських нормативних актів і надмірної бюрократії.

Додамо, що рух транспорту у Празі сьогодні, 19 лютого, утруднений через приїзд до столиці приблизно 500 тракторів. Фермери таким чином протестують проти чеської та європейської сільськогосподарської політики. Поліція повідомляє, що поки що загрози транспортного колапсу немає.

Протест здебільшого організований профспілковими діячами, зокрема представниками Об'єднання вільних профспілок. Його голова Богумір Дуфек заявив Чеському радіо, що головна вимога полягає в тому, щоб Чеська Республіка відмовилася від плану «Зеленого курсу для Європи» (Green Deal).

Профспілкові діячі хочуть передати список своїх вимог міністру сільського господарства Мареку Виборні. Міністр озвучив, що розуміє проблеми фермерів, але критикує організаторів акції протесту. На його думку, вони мають насамперед політичні цілі, і міністр не хоче обговорювати з ними зміни в секторі сільського господарства.

З тієї ж причини великі галузеві організації Чеської Республіки, зокрема Аграрна палата, Сільськогосподарський союз та Асоціація приватних землеробів, дистанціюються від протесту. Адміністрація Праги закликала громадян у понеділок наскільки можна працювати з дому.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: