Прирівняти корупції до державної зради на період воєнного стану - ініціатива Зеленського

НОВИНИ 28.08.2023 Коментарі 0

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ініціює законопроєкт про прирівняння корупції до державної зради на період воєнного стану в Україні.

Про це він сказав в інтервю телеканалу 1+1, - пише Суспільне.

"Я розумію, що така зброя не може постійно діяти в суспільстві, але на військовий час – я думаю, це допоможе", - зазначив Президент.

Зеленський зауважив, що не знає, чи підтримає такий законопроєкт законодавчий орган, однак наголосив, що такий крок був би серйозним інструментом для того, щоби "навіть не думали" (про корупцію – ред.).

"Але це не розстріл, це не сталінізм, це якщо є докази, людина повинна бути за ґратами", - підсумував він, додавши, що парламент отримає відповідну пропозицію у найближчий тиждень.

Водночас у Центрі Протидії Корупції критично оцінили ініціативу президента: "Звучить красиво. Прирівняти корупцію до державної зради! Корупціонерів за ґрати! Знаємо, проходили. Це як "весна прийде - саджати будемо". Так не працює.

Як свідчать джерела Центру Протидії Корупції, в Офісі президента хочуть надати право розслідувати корупційні справи контрольованому з Офісу Президента СБУ.

Це дозволить передавати СБУ справи топкорупції НАБУ та зведе до нуля виключну юрисдикцію НАБУ. Йдеться про справи, де збитки державі становлять понад 24 млн грн. Тобто, всі найбільш масштабні корупційні справи.

В руках СБУ і старих, нереформованих, судів такі зміни – це просто можливість саджати опонентів, при цьому покриваючи "своїх".

Нагадаємо, що справу Татарова від НАБУ забрали саме в СБУ – там же її і поховали. Тепер Офіс президента спробує масштабувати схему.

Тому це більше схоже на намагання обдурити суспільство, а не вирішити проблему. Розписали нашу позицію в релізі, посилання на який залишили в коментарях".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: