Президент пропонує узаконити в Україні множинне громадянство

НОВИНИ 22.01.2024 Коментарі 0

У своєму привітанні з нагоди Дня соборності Президент України повідомив, що він вносить до парламенту законопроєкт про інститут множинного громадянства.

«Сьогодні я вношу у Верховну Раду України ключовий законопроєкт, який дасть змогу ухвалити комплексні зміни до законодавства та запровадити інститут множинного громадянства. І дасть змогу мати наше громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам із різних країн світу. Звісно, окрім громадян країни-агресора», - зазначив Володимир Зеленський.

За його словами, йдеться, зокрема, про декілька хвиль українських емігрантів до Європи і країн американського континенту, а також про іноземних добровольців, які зараз воюють за Україну.

Також Україна стане Батьківщиною «для всіх, хто зможе відчути, що бути в Україні означає бути вдома. Не туристами, а громадянами. Великої, соборної, єдиної України. За свободу якої ми боремося. Б’ємося за право бути українцями. І відповідне рішення – один з елементів такої свободи, одна з можливостей реалізації такого права. Права бути українцем», наголосив Президент.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: