Президент Хорватії, як і очільник Сербії, планує відвідати «Парад Перемоги» у Москві

НОВИНИ 09.06.2020 Коментарі 0

За інформацією поширеною, центральним державним інформаційним агентством Росії ТАРС, якому після початку російської збройної агресії проти України було повернуто стару радянську назву (телеграфне агентство Радянського Союзу) - Президент Хорватії Зоран Мілановіч планує взяти участь у урочистих заходах в Москві з нагоди 75-річчя завершення 2 Світової війни.

За інформацією російської сторони «Посольство Росії у Хорватии 8 червня поінформувало хорватську сторону про підтверждене запрошення президенту Республіки Хорватія Зорану Мілановичу прийняти участь в урочистих заходах у Москві».

Також, із посиланням на російського посла у Хорватії Анвара Азімова, повідомляється, що Міланович планує скористатись отриманим запрошенням та прибути у Москву на, так званий, «Парад Перемоги», який цьогоріч заплановано на 24 червня. Водночас російські ЗМІ стверджують, що «Міланович одним із перших зарубіжних лідерів підтвердив намір взяти участь в урочистостях».

Зауважимо, інформацію про отримані російською стороною відмови участі з боку іноземних керівників кремлівські ЗМІ цілком очікувано не повідомляють.

Тому, якщо все ж таки очільник Хорватії вирішить відвідати «Парад Побєди», то ймовірно йому доведеться насолоджуватись товариством очільників колишніх республік СРСР - Азербайджану, Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Таджикистану, Молдови, псевдоутворень Абхазії та Південної Осетії. Окрім зазначених представників «радянського» простору, передбачається також прибуття у Москву президента Сербії і глави Палестини.

Примітно, що станом на 09 червня 2020 року російською стороною не підтверджено і не спростовано дані про те, що президент Білорусі Олександр Лукашенко, не планує візит у Москву, позаяк попри перестороги та прогресуючу пандемію коронавірусу провів, власний «парад перемоги» ще 9 травня цього року.

ілюстративне фото:stc.al

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: