Дуда сказав, що арештовані ексчиновники – кришталево чесні жертви політичної помсти

НОВИНИ 10.01.2024 Коментарі 0

Президент Польщі Анджей Дуда 10 січня зробив заяву щодо арешту колишнього міністра внутрішніх справ Маріуша Камінського та його заступника Мацея Вонсіка, а також позбавлення їх депутатських мандатів.

На думку Дуди те, що сталося – це порушення конституції і польського законодавства, бо двох ексчиновників учора арештували всупереч його помилуванню, - про це пише  Радіо Свобода.

«Я стояв і стою на позиції, що пани міністри і їхні співробітники були помилувані президентом Польщі у 2015 році цілком згідно з конституцією, що це помилування в силі, воно чинне. Отже пани міністри, а сьогодні депутати, вибрані під час останніх парламентських виборів, залишаються з своїми мандатами і будь які спроби позбавити їх мандатів є нелегальні», - заявив Дуда.

Президент вважає, що арешти Маріуша Камінського та його Мацей Вонсіка відбулися в брутальний спосіб. Він не погоджується, що справа не має політичного характеру.

«Хочу запитати своїх земляків, коли ще вони бачили в польській державі такі завзяті дії судів і правоохоронних органів, щоби суди працювали в такому темпі. Я в глибокому шоці, що арештовано людей, котрі, я не маю жодного сумніву, кришталево чесні, котрі завжди боролися за вільну Польщу. Я не заспокоюся, поки Маріуш Камінський і його співробітники не будуть на волі, як повинно бути. Не заспокоюся, запевняю вас, не злякаюся, буду діяти легально, згідно з конституцією і польським законодавством, так як завжди дотепер», - наголосив президент Польщі.

Також президент нагадав, про право на збори та маніфестації, але попросив, щоби ці акції були гідними і мирними.

Завтра партія «Право і Справедливість», членами якої є арештовані експосадовці збирає біля Сейму протест. Опозиція закликає прийти всіх, кому близькі ідеали свободи.

Нагадаємо, ввечері 9 січня польська поліція затримала ексміністра внутрішніх справ цієї країни Маріуша Каміньського та його заступника Мацея Вонсіка.  Під час затримання вони перебували у Президентському палаці.

Фото – Анджей Дуда, фото / GETTY IMAGES

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: