Експослушник Києво-Печерської лаври отримав підозру від СБУ

НОВИНИ 10.01.2024 Коментарі 0

За матеріалами Служби безпеки України підозру отримав експослушник УПЦ (мп), який виправдовував тимчасову окупацію Донецька та Луганська. Доказову базу СБУ зібрала на колишнього послушника Києво-Печерської лаври, який причетний до інформаційно-підривної діяльності на користь росії.

Як клірик УПЦ (мп), фігурант виправдовував збройну агресію рф і тимчасову окупацію частини території України, у тому числі Донецька та Луганська. Публічно поширив фейки про українських оборонців на східному фронті та назвав повномасштабну агресію рф "загостренням конфлікту" між росією та Україною.

Під час обшуків за місцем проживання у прихильника упц (мп) вилучили мобільний телефон із доказами його злочинних дій, повідомила пресслужба СБУ.

СБУ повідомила "русскомірцу" про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, у тому числі сліді перевіряють факти можливої співпраці представника УПЦ (мп) з російськими спецслужбами.

Йому загрожує до 8-ми років тюрми із конфіскацією майна.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: