Послів рф та Білорусі запросять на вручення Нобелівської премії

НОВИНИ 01.09.2023 Коментарі 0

На Нобелівський бенкет уперше запросили лідера шведських ультраправих сил, а на церемонію вручення Нобелівської премії – послів росії, білорусі та Ірану. Вручення Нобелівської премії та Нобелівський бенкет традиційно відбудуться 10 грудня у Стокгольмі.

Про це повідомило Польське радіо.

Таким чином Нобельвіський фонд хоче протистояти поляризації суспільства. Про це в інтерв'ю шведському радіо заявив президент Нобелівського фонду Відар Ґельґесен. 

Лідер правої партії «Шведські демократи» Джиммі Акессон хоча і є депутатом шведського парламенту з 2010 року, став єдиним політиком, якого раніше не запрошували на Нобелівський бенкет. Нобелівський фонд раніше говорив, що політика «Шведських демократів» не відповідає принципам премії.

Ґельґесен висловив сподівання, що запрошення послів росії, білорусі та Ірану на церемонію вручення Нобелівської премії стане можливістю показати їхнім представникам, «наскільки важливими є демократія і права людини». Минулого року Нобелівський фонд бойкотував авторитарні держави.

«Нобелівський фонд вважає, що такий спільний підхід сприяє можливості донести важливі послання Нобелівської премії до кожного, і в майбутньому ця практика стане загальною для всієї організації», - пояснили в Нобелівському фонді.

Вручення Нобелівських премій і Нобелівський бенкет традиційно відбудуться у Стокгольмі 10 грудня, в річницю смерті засновника премії Альфреда Нобеля. Натомість церемонія вручення Нобелівської премії миру проходить в Норвегії в місті Осло. Цьогорічних лауреатів оголосять на початку жовтня.

Фото з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: