Порція російської пропаганди заразила італійський інфопростір

РОЗСЛІДУВАННЯ 19.06.2023 Коментарі 0

Західний інформаційний простір залишається вразливим щодо проникнення в нього неправдивих повідомлень і дезінформації з боку кремля. Відтак, неправдивий і маніпуляційний контент стає частиною інформаційних операцій російської федерації і, відповідно, проникає у свідомість європейські суспільства.

Про це у Твіттері пише уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі, координатор спецслужб РП Станіслав Жарин.

За його словами, однією з цілей російської діяльності є італійський медіа-простір, куди регулярно проникає кремлівська пропаганда, навіть найабсурдніша. Далі наводимо тезі рашистської пропаганди, що їх зібрав польський уряжовець.

«Світ на межі атомного апокаліпсису», - лякає портал byoblu, ілюструючи матеріал на тему України світлинами з розбомбленого Нагасакі.

Цього разу ядерна війна буде, серед іншого, наслідком обіцянки США надати Україні літаки F-16, здатних нести ядерне озброєння.

У матеріалі В. Козін із московського Центру політичних і військових досліджень, якого цитують» як «експерта», він стверджує, що ядерну зброю США вже розгорнули в у країнах Балтії.

Також рашапропаганда лякає погрозами застосувати російську ядерну зброю, розміщену у Білорусі, проти Польщі.

У пропагандистських матеріалах також поширюють тезу про те, що світ стоїть перед більш трагічною ядерною війною, ніж можна собі уявити, але «режимні ЗМІ не хочуть звітувати перед громадською думкою про прірву, в яку веде світ божевілля розпалювання війни».

Посольство Російської федерації в Італії також веде активну пропаганду в соцмережах, звідки її дезінформаційні записи дублюють у проросійських акаунтах. Останнім часом поширюють наратив про те, що підрив дамби на Дніпрі є «злочинною акцією України й українських нацистів».

Контент, що дискредитує ЗСУ, також поширюють в італійських соціальних мережах. Коментуючи український контрнаступ, нещодавно проросійські акаунти опублікували відео з коментарем про те, що «замість того, щоби рятувати поранених, український БТР-4 убиває власних бійців із близької відстані».

«Контент, яким росія заражає Захід, пізніше кремлівська пропаганда використовує для підтвердження брехні, яку поширює Москва. Такі дії вигідні для російських дезінформаційних операцій, спрямованих на західні країни», - констатує Станіслав Жарин.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: