Попри великі людські втрати підтримка війни на росії практично не змінилась – ефект пропаганди

НОВИНИ 11.07.2023 Коментарі 0

Кремлівська пропаганда переконала жителів РФ у тому, що вони зазнали нападу з боку НАТО і для їхнього захисту необхідна війна проти України. Методи пропагандистів ефективно впливають на значну частину російського суспільства.

Про це в інтерв'ю чеському ct24.cz розповіла відома чеська журналістка Петра Прохазкова.

«Ми можемо цілком вільно працювати на українському боці (...), але ми не маємо абсолютно ніякого доступу до російського боку фронту», - описує одну з основних проблем висвітлення російсько-української війни Прохазкова. За її словами, хоча низка журналістів давно акредитована в росії, їх не пускають на окуповані території. «Проводять лише організовані тури, у яких часто беруть участь, наприклад, китайці. Як наслідок, статті, що публікують, не відрізняються від того, що говорить Кремль».

«Після 24 лютого 2022 року стало дуже важко отримувати інформацію не лише з фронту, а й про соціальне становище у Росії, таку інформацію не вдається отримувати навіть від знайомих, що живуть у цій країні. Тому доводиться покладатися на соціальні мережі та випадкові якісні джерела. Один із них – соціолог Олена Конєва, яка вже рік займається соціологічним дослідженням ставлення росіян до війни».

«Конєва, наприклад, із подивом виявила, що підтримка війни за останній рік, незважаючи на великі людські втрати, практично не змінилася і залишилася на рівні близько 70%. Змінилася лише причина: тепер серед мешканців переважає почуття необхідності захищатись і віра в те, що на Росію напали країни НАТО, а українці є лише інструментами альянсу. Це відчуття посилилося після того, як сталися бої у Бєлгородській області», - зазначила Прохазкова.

«Помилкова історія про агресивний Захід, який використовує Україну для боротьби з Росією з метою знищення та контролю над її надрами, поширюється щедро фінансованою та численною групою медіа-структур. Найбільше залучені, очевидно, представники державного телебачення. Крім грошей, мотивацією телевізійних пропагандистів є і те, що вони вже причетні до того, що відбувається, і несуть велику відповідальність за  злочини в Україні», - вважає журналістка.

Фото – ukrainer.net

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: