Президент Байден прибув до Вільнюса для участі у саміті НАТО

НОВИНИ 11.07.2023 Коментарі 0

Президент США Джо Байден увечері понеділка, 10 липня, прибув до Вільнюса. Як повідомляє кореспондент DW, кортеж Байдена був помічений на Кафедральній площі Вільнюса о 20:07 за київським часом.

Про це повідомила DW.

Американський президент прибув літаком у міжнародний аеропорт Вільнюса, де його зустрів президент Литви Гітанас Науседа, пише агенція dpa. Разом з Байденом прибув і держсекретар США Ентоні Блінкен.

У Литві американські високопосадовці візьмуть участь у саміті Північноатлантичного альянсу (НАТО), який пройде 11-12 липня. Також Байден має виступити з промовою у Вільнюському університеті. За словами радника президента США з питань національної безпеки Джейка Саллівана, промова охоплюватиме бачення американського президента "сильної, впевненої Америки, оточеної сильними, впевненими союзниками та партнерами, які вирішують значні виклики нашого часу, від агресії Росії в Україні до кліматичної кризи".

Раніше ЗМІ повідомляли, що президент США Джо Байден на саміті НАТО у Вільнюсі планує провести як мінімум дві зустрічі - з президентом Туреччини та українським лідером Володимиром Зеленським.

Фото DW.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: