Помста за Вінницю: надсучасний російський корабель відправили на… дно

НОВИНИ 08.03.2022 Коментарі 0

Нічна атака української морської артилерії біля Одеси завершилася затопленням сучасного корвета «Васілій Биков» Чорноморського флоту Росії. Корабель майже 100 метрів завдовжки мав на борту 8 крилатих ракет «Калібр».

Є припущення, що саме вони упали у неділю, 6 березня, на територію  аеропорту на околиці Вінниці, унаслідок чого загинуло 9 людей та зруйновано інфраструктуру.   

До слова, корвет проекту 22160 один із найсучасніших російських військових кораблів у Чорному морі, що заступив на чергування приблизно 3 роки тому.

Військово-морські сили України, за версією видання «Думская», заманили російське корито у пастку: «Це була спланована і блискуче реалізована військово-морська операція». За версією журналістів, українські моряки на легких катерах типу «Гюрза» та «Айленд» виманювали російський корвет, маневруючи під його атаками, поближче до замаскованої вогневої позиції реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) морських піхотинців.

Згідно з характеристиками, екіпаж корабля складається з 80 осіб. Їхня доля невідома – навряд чи росіяни змогли організувати рятувальну операцію.

Під час ризикованих маневрів під вогонь росіян потрапив і один з українських малих катерів. Частину екіпажу вдалося врятувати.

«Шкода, заради цієї дуже важливої ​​та безпрецедентної у світовій військовій історії (ніколи ще бойові кораблі не топили із землі системами РСЗВ) перемоги довелося пожертвувати чудовим катером і частиною його відважної команди. Вони житимуть у серцях української нації. Їхніми іменами дуже скоро назвуть вулиці та площі», - резюмує «Думская».

Влучання по російському корвету підтвердили й у Генеральному штабі Збройних сил України, опублікувавши відповідне відео (увага, лихослів’я).

 

Ілюстративне фото: sevastopol.info

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: