Польськомовні ресурси заполонила російська пропаганда

НОВИНИ 27.03.2023 Коментарі 0

Активність інтернет-порталів із проросійським наративом польською мовою не слабшає. Російська пропаганда використовує їх, щоби «інфікувати» польську інформаційне поле і зробити свою брехню про Польщу «більш достовірною».

Про це у своєму твіті пише уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі, координатор спецслужб РП Станіслав Жарин.

За його словами, у нещодавно опублікованих текстах автори порталу NDP нападають на Польщу і представляють її як «васала США», яка переслідує американські інтереси, дестабілізуючи Центральну і Східну Європу.

«Автор порталу звинувачує Польщу в дестабілізації Білорусі й України. Варшаву неправдиво звинуватили в «нагнітанні ситуації в Україні та розв'язуванні війни на Донбасі». Із тексту випливає, що теперішня війна Росії проти України є результатом дій Республіки Польща», - написав польський урядовець.

За його словами, нападки на Польщу є реалізацією типової російської лінії впливу.

- Російська пропаганда постійно зводить наклепи на владу Польщі, натякаючи, що польська політика є агресивною та веде до дестабілізації Європи.

Станіслав Жарин також нагадує, що роспроп постійно використовує елементи дій, щоби зіпсувати відносини між Польщею та США. У згадуваному повідомленні також є зміст, що «принижує Республіку Польща та натякає на її підпорядкування американцям».

Автори проросійських польськомовних повідомлень використовують такі слова і фрази про Польщу, як «гієна Європи, зануреної в безодню чвар і конфліктів». А «помилка Варшави» - це «русофобія» і «сліпота» у відносинах зі США.

Проросійська пропаганда ставить за взірець для Польщі… Білорусь. У російському повідомленні йдеться про те, що «Білорусь не втягується в конфлікти, а пропонує діалог і мирні шляхи вирішення».

За словами представника польського уряду, повідомлення подібного штибу можна знайти і на іншому польськомовному порталі, що здійснює діяльність у руслі російської пропаганди, «Myśl Polska».

Проросійський Конрад Рекас нападає на США, звинувачуючи американців у розв’язанні війни з Європою, «першим пострілом» у якій мала стати «атака на Nord Stream».

Рекас відкрито захищає російські інтереси, вказуючи, що американці, відновивши гонку ядерних озброєнь, можуть зашкодити безпеці Росії.

«Діяльність польськомовних порталів, які контролюють російські спецслужби чи ведуть комунікацію, зближену з російською пропагандою, потім активно пропагують російські ЗМІ. Тези із польськомовних порталів подають як «голос із Польщі» чи «голос поляків». Використовуючи цей контент, Росія пропагує антипольський зміст і робить вірогідною – за допомогою польськомовного повідомлення – брехню, яку поширює Росія проти Республіки Польща», - констатує Станіслав Жарин.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: