Польща відгородиться від білорусів багатокілометровим електронним бар’єром

НОВИНИ 13.09.2024 Коментарі 0

Будівництво електронного бар'єру на прикордонній річці Буг триває на польсько-білоруському кордоні в Люблінському воєводстві.

На польському березі річки територію розчищають від дерев та чагарників, встановлюють стовпи для камер, а також силові і передавальні установки. Про це повідомляє прикордонна служба РП.

Довжина «електронного шлагбаума», що проходить на цій ділянці кордону, становитиме близько 172 км.

Він включатиме близько 1800 стовпів камер, близько 4 500 денних/нічних та тепловізійних камер, а також спеціальні датчики, що забезпечують виявлення різноманітних фізичних об'єктів.

Планується змонтувати близько 200 км силових кабелів і стільки ж кабелів передачі, а також встановити десяток телекомунікаційних контейнерів.

Центр нагляду за електронним бар'єром буде розташований у штаб-квартирі Надбужанського відділу прикордонної служби (NOSG) у Хелмі. Система має бути інтегрована з уже існуючими спостережними вежами та мережею ІКТ Прикордонної служби.

«Електронний шлагбаум» на річці Буг забезпечить виявлення випадків, пов'язаних із прикордонною злочинністю, зокрема нелегальною міграцією та контрабандою товарів. Архітектура та функціонування системи безпеки забезпечать автоматизовану безперервність та ефективність моніторингу та охорони державного кордону, а також розпізнавання, ідентифікацію загроз та їх виконавців, збір доказової бази та вжиття дій, спрямованих на затримання зловмисників.

Очікується, що побудова електронного бар’єру над Бугом триватиме близько року, а виконання запланованих робіт та гарантійне обслуговування обладнання коштуватиме понад 279 млн злотих. Проєкт співфінансується коштом Євросоюзу.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: