Польща відгородилась від Білорусі буферною зоною

НОВИНИ 13.06.2024 Коментарі 0

Від 13 червня діє тимчасова заборона на перебування поблизу польсько-білоруського кордону на Підляшші. Метою цієї т. зв. буферної зони, протяжністю приблизно 60 км, є забезпечення безпеки сторонніх осіб, а також поліцейських, прикордонників і військовослужбовців.

Як повідомляють польські медіа, відповідна постанова Міністерства внутрішніх справ і адміністрації опублікована в середу в Законодавчому журналі. Ця заборона на перебування у «буферній зоні» діятиме 90 днів.

Відповідно до постанови, заборонена зона охоплює 60,67 км кордону на ділянці, що знаходиться в межах територіального охоплення прикордонних застав у Наревці, Біловежі, Дубіче-Церківні та Черемчі.

На ділянці протяжністю 44,55 км заборонена зона становить 200 м від лінії державного кордону. А на ділянці протяжністю 16,12 км, що знаходиться в зоні природно-заповідного фонду, ширина зони становить приблизно 2 км.

До забороненої зони не входять туристичні місця та маршрути – аби  наслідки введених обмежень були якомога менш обтяжливими для мешканців та туристів.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: