Польща успішно знищує гніздо російських шпигунів

НОВИНИ 12.04.2022 Коментарі 0

Служба військової контррозвідки (SKW) Польщі викрила російського бізнесмена, якого підозрюють у шпигунстві. Затриманий зараз перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, куди його помістили за рішенням суду на прохання прокуратури терміном на 3 місяці.

«За матеріалами Служби військової контррозвідки, військова жандармерія (поліція) затримала громадянина росії, підозрюваного в діяльності на користь російської розвідки. Чоловік, діючи від імені російських служб, вів діяльність на шкоду республіці Польща. Арешт відбувся 6 квітня цього року», - повідомляє польська Gazeta.pl.

SKW зібрала докази про те, що росіянин отримав інформацію про боєготовність Збройних сил Польщі та військ НАТО на запит російських спецслужб. Прокуратура висунула затриманому звинувачення за ст. 130 п. 1 КК - шпигунство. Підозрюваний уже 18 років мешкає в Польщі, де займався бізнесом.

Військова поліція нещодавно, 4 квітня, також затримала двох шпигунів із Білорусі, які працювали на користь білоруських спецслужб.

«Затримані виконували на території Польщі завдання, які полягали у визнанні об'єктів, що мають стратегічне і критичне значення для оборони Республіки Польща», - йдеться у повідомленні польської спецслужби.

До речі, у понеділок, 11 квітня, у Варшаві конфіскували будинок російського дипломатичного представництва. Споруду отримала Україна, де планує, зокрема, розмістити українських біженців.

За інформацією The epoch times, у процедурі конфіскації споруди брав участь мер Варшави Рафал Тшасковський разом із судовим виконавцем і послом України. Присутній при цьому російський дипломат лише висловив протест проти цієї дії.

Будівлю, що називали «агентським гніздом» з огляду на проживання в ньому працівників спочатку радянського, а потім російського посольства, поляки передали Україні, щоби вкотре допомогти українцям.

За багатоповерховий будинок, зведений 1974 року відповідно до договору між Польщею і срср, у суді сперечалися Польща та росія. 2016 року польський суд зобов'язав москву виплатити як компенсацію 1,7 мільйона євро. На що у кремлі відповіли відмовою. Результатом стала втрата будівлі.

Колаж gazeta.pl

Фото humanmag.pl

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: