Польща подвоїть свій внесок у чеську ініціативу із закупівлі амуніції для України

НОВИНИ 27.03.2024 Коментарі 0

Міністр закордонних справ Радослав Сікорський, який перебуває з одноденним візитом у Ризі, заявив, що Польща подвоїть свій внесок у чеську ініціативу із закупівлі амуніції для України.

Про це пише rmf24.pl.

Отже, Радослав Сікорський сьогодні, 27 березня, у середу, перебуває з одноденним візитом у Ризі, де вже зустрівся з міністром закордонних справ Латвії Крішнянісом Каріньшем. Він ще має провести переговори з президентом Едгарсом Рінкевичсом у Ризькому замку.

Після зустрічі Радослава Сікорського та Кріш’яніса Каріня відбулася прес-конференція. Глава МЗС Польщі зазначив, що Польща та Латвія говорять в один голос щодо України та поділяють оцінку геополітичної ситуації в регіоні . "Латвія, як і Польща, збільшує витрати на оборону та надає оборонну допомогу Україні, - зазначив він.

Він додав, що обидві країни є лідерами в допомозі Україні, яка дає відсіч російському вторгненню. Радослав Сікорський також заявив, що Варшава і Рига цікавляться, як Україна буде відбудовуватися в майбутньому. "Польсько-латвійські відносини є взірцевими та чудовими. У нас давні стосунки та історичний досвід", – сказав він.

Глава польської дипломатії також повідомив, що Польща подвоїть свій внесок у чеську ініціативу щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для України (йдеться про купівлю 800 тис. артилерійських боєприпасів, що їх чехи знайшли на ринку).

Він зазначив, що до цієї коаліції входять і Польща, і Латвія. "Якби всі робили те, що роблять Польща та Латвія, Україна була б у набагато кращій ситуації", - сказав він.

Фото – Радослав Сікорський в Ризі/ Томс Калнінс/PAP/EPA

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: