Польща озброюється: хоче придбати 96 вертольотів Apache

НОВИНИ 26.09.2023 Коментарі 0

У понеділок, 25 вересня, у Месі, штат Аризона, де розташовані заводи Boeing, міністр національної оборони Республіки Польщі Маріуш Блащак підписав першу офсетну угоду щодо контракту на закупівлю вертольотів Apache. Після церемонії очільник міноборони повідомив, що основний контракт на закупівлю Apache має бути підписаний ще 2023 року.

Про це повідомило Польське радіо.

За словами кореспондентки Польського радіо Аґнєшки Дронжкєвич, під час перебування в США міністр нацоборони Маріуш Блащак говорив, що угода з американською компанією Boeing є важливою частиною офсету, що надасть польській збройовій промисловості сервісні компетенції. 

«Військовий авіаційний завод у Лодзі обслуговуватиме встановлені на вертольотах Apache радари та системи наведення ракет Hellfire», – зазначив посадовець.

Американська сторона також погодилася надати Польщі 8 вживаних вертольотів на період до підписання головного контракту та згідно з ним початку поставок техніки.

Додамо також, що Міністерство оборони Польщі повідомило 25 вересня про підписання угоди з американською корпорацією Lockheed Martin щодо закупівлі 96 ударних гелікоптерів Apache. Зокрема, у повідомленні сказано, що угода передбачає не лише закупівлю гвинтокрилів Apache, а також формування центру з обслуговування на базі заводу WZL-1 у польському місті Бидгощі. 

Фото – міністр національної оборони Республіки Польщі Маріуш Блащак під час виступу після церемонії затвердження офсетної угоди з компанією Lockheed Martin в рамках закупівлі вертольотів Apache. Штаб-квартира фірми Boeing у місті Меса, штат Аризона, 25.09.2023PAP/Marcin Cholewiński

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: