Польща готова блокувати переговори щодо вступу України до ЄС

ПЕРЕКЛАДИ 01.10.2024 Коментарі 0

Першим розділом переговорів щодо вступу України до ЄС буде верховенство права та система правосуддя. У рамках цього, безперечно, буде обговорено питання ексгумації жертв Волинської трагедії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Теофіл Бартошевський в інтерв`ю Polsat News.

Зокрема, Бартошевський прокоментував нещодавні слова президента Польщі Анджея Дуди, який сказав, що не варто пов’язувати питання згоди на ексгумацію жертв Волинського трагедії зі вступом України до ЄС.

Власне, іншої думки дотримуються деякі польські політики, зокрема глава міноборони Владислав Косіняк-Камиш, який вважає, що без пояснення минулого не може бути й мови про вступ України до Євросоюзу.

Відтак, Теофіл Бартошевський заначив: "Першим розділом переговорів щодо вступу України до ЄС буде верховенство права та система правосуддя . У рамках цього, безперечно, обговорюватиметься питання ексгумації"

"Якщо цей розділ не буде закрито, Україна не просунеться в наступних розділах", - додав він.

Теофіл Бартошевський: "У нашому культурному середовищі абсолютно очевидна можливість ексгумації тіл наших громадян і гідного їх поховання". 

"Ми не шантажуємо Україну, ми просто говоримо, що вони повинні поводитися згідно з європейськими правилами", - підкреслив він і додав: "Я думаю, що ми нарешті домовимося з цього приводу. Ми не хочемо помсти, ми не вимагаємо покарання, ми просто хочемо гідного поховання наших предків". 

Фото – заступник міністра закордонних справ Польщі Теофіл Бартошевський / polsatnews.pl

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: