Політична криза у Польщі поглиблюється: Качинський заявив, що Туск добив Третю Річ Посполиту

ПЕРЕКЛАДИ 07.10.2024 Коментарі 0

Ярослав Качинський, голова опозиційної польської партії "Право і справедливість" у спеціальному інтерв’ю для тижневика Sieci заявив, що чинний голова уряду Польщі Дональд Туск веде Польщу до краху. «Коли ми повернемося до влади, ми запровадимо великі зміни у країні», - пообіцяв Качинський.

"Коли зміниться влада, а я глибоко вірю, що це станеться, потрібно буде створити систему, яку буде не так просто підірвати. Конституція, прийнята в 1997 році, втратила чинність, і необхідно, щоби новий парламент ухвалив нову конституцію за умови, що в ній буде демократична та незалежницька більшість. Сьогодні є порожнеча, а чинна конституція просто провалилася, вона виявилася настільки слабкою, настільки позбавленою реальних захисних структур, що на її місці має постати щось нове", - резюмував голова ПіС.

Ярослав Качинський в інтерв’ю зазначив, що команда Дональда Туска та Адама Боднара (міністр юстиції)  повністю знищила систему, в якій поляки жили понад 30 років 

"Мають рацію ті, хто каже, що Третя Посполита закінчилася. Її знищили не ті, хто її критикував, а ті, хто її хвалив, тобто Туск, Боднар, Сєнкевич та інші. Її критикували люди з патріотичного табору і вбили люди з німецького табору. І вже нема Третьої Речі Посполитої, неповноцінної держави, але яка ще вдає правову. Ми маємо правову анархію у великих масштабах і владу, яка не визнає ні Конституції, ні законів, ні судових рішень", - сказав Качинський.

Нагадаємо, у першій половині наступного 2025 року у Польщі мають відбутися вибори президента.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: