Хакери завдали безпрецедентної атаки по російській телепропаганді

НОВИНИ 07.10.2024 Коментарі 0

Російський державний медіахолдинг ВДТРК зазнав «безпрецедентної хакерської атаки».

Як повідомляє латвійський ресурс Delfi із посиланням на російські джерела, «не працює онлайн-мовлення і внутрішні сервіси, навіть інтернету немає і телефонії». Припускають, що така ситуація «надовго», адже сервери вичистили включно із резервними копіями..

Наразі не працює онлайн-мовлення каналів «Росія-1» і «Росія-24», цифрове телемовлення функціонує.

Основний виробничий комплекс ВДТРК у Москві не працює з 5-ої ранку. Частина працівників перейшли працювати на інший майданчик ВДТРК у Москві.

Технічні негаразди виникнули і на сайтах регіональних ВДТРК. Зокрема, недоступні сайти «Вєсті Томськ» і «Вєсті Татарстан». На сайтах «Дон-ТР» (Ростов-на-Дону) та ДТРК «Ока» (Рязань) немає новин за останні декілька днів.

Інформацію про атаку хакерів підтвердили і у ВДТРК, фахівці якого працюють над усуненням «наслідків цього шкідливого втручання», але роботі холдингу «не завдано істотних збитків».

Як нагадує Delfi, до складу ВДТРК входять телеканали «Росія 1», «Росія 24», «Росія Культура» та «Карусель», а також радіостанції «Вєсті ФМ», «Маяк», «Радіо Росії» та «Радіо Культура». Із 2022 року медіагрупа перебуває під санкціями Євросоюзу, Великобританії та Канади. У Латвії ретрансляцію каналів ВДТРК заборонено.

На фото – російський телепропагандист дмітрій кісєльов, який у часи президента-втікача Януковича працював на українському телебаченні / AP / Scanpix/LETA / delfi.lv

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: