Поки триває війна, Китай нарощує торгівлю з московією

НОВИНИ 12.03.2024 Коментарі 0

Китай надає економічну допомогу московії та помітно збільшив обсяги торгівлі між двома країнами від початку повномасштабної війни в Україні. Зокрема, експорт китайських товарів, які можуть бути використані у військових цілях, за останні два роки виріс більш ніж утричі.

Про це йдеться у звіті американської розвідки щодо оцінки загроз у 2024 році, повідомляє Reuters.

Звіт зосереджений переважно на загрозах з боку Китаю і росії - найбільших суперниках США, а також відзначає ризики більш широкого конфлікту, пов'язаного з кампанією Ізраїлю проти ХАМАС в Газі.

«Амбітний, але неспокійний Китай, конфронтаційна росія, деякі регіональні держави, такі як Іран, і більш потужні недержавні гравці кидають виклик давнім правилам міжнародної системи, а також верховенству США в ній», - йдеться у документі. При цьому Китай підтримує рашистську промислову базу, надаючи безпекову та економічну допомогу рф.

Також американські спецслужби заявили, що США стикається з дедалі більш «крихким світовим порядком», який страждає від конкуренції великих держав, транснаціональних викликів і регіональних конфліктів.

Окрім того, у доповіді міститься попередження, що Китай може використати технології, щоб спробувати вплинути на цьогорічні вибори в США.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: