Сьогодні по всій Польщі фермери протестуватимуть проти безмитного імпорту агропродукції з України

НОВИНИ 24.01.2024 Коментарі 0

У середу, 24 січня, польські фермери проведуть акції протесту у понад 150 різних місцях по всій Польщі. Вони заполонять дороги тракторами й іншою сільськогосподарською технікою, протестуючи, зокрема, проти розширення безмитного імпорту агропродовольчої продукції з України. 

Про це повідомив сайт RMF FM

В офіційній заяві фермерів сказано: «Європа – це вирощувати і розводити» - під таким гаслом пройде у середу загальнонаціональний фермерський протест. Трактори та сільгосптехніка будуть на дорогах міст і сіл у понад 150 місцях. Мітингувальники висувають дві основні вимоги.

СТОП неконтрольованому імпорту агропродовольчої продукції з України та інших країн, що є поза межами ЄС і які не застосовують стандарти ЄС! Європейські фермери зазнають витрат і дотримуються правил, які не підпадають агровиробники з України та інших країн за межами Співтовариства".

Додамо, що 22 січня відбуся перший офіційний візит нового голови Польського Уряду Дональда Туска до Києва.  Він мав зустрічі з головою Уряду України Денисом Шмигалем та Президентом України Володимиром Зеленським.

Серед іншого, лідери обговорили ситуацію на кордоні між Україною та Польщею. Глава держави акцентував на важливості долати разом будь-які проблеми – максимально прагматично, заради спільних інтересів. Власне, напередодні візиту урядовцям Туска вдалось домовитись з польськими фермерами і перевізниками про розблокування українсько-польськогго кордону, який пракьтично був перекритий для вантажівок із 6 листопада 2023 року.      

Після цього візиту Канцелярія прем'єр-міністра Польщі процитувала Дональда Тска: "Найближчими днями ми оцінимо деякі наявні моделі, наприклад угоду між Україною та Румунією чи Болгарією. Я впевнений, що ми знайдемо рішення, яке буде вигідним для польських фермерів і виробників і буде вигідним і безпечним для української сторони".

Фото – inpoland.net.pl p

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: