Північні області перевіряють щодо готовності відбити напад з Білорусі

НОВИНИ 17.06.2022 Коментарі 0

Перевірити готовність Збройних сил України до можливого вторгнення з території Білорусі доручив Президент і Верховний головнокомандувач Володимир Зеленський. Відповідні дії проведуть у чотирьох областях, хоча з Білоруссю межує 5 областей України – Волинська, Рівненська, Житомирська, Київська, Чернігівська.

«Учора Президент зібрав Ставку, проговорювалось саме це питання – питання Білорусі. Давали оцінку всі органи, які до цього дотичні, – що там відбувається, в якому стані знаходиться військо Білорусі, скільки там військових рф, які плани», - сказав секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

За результатом засідання відповідним органам доручили перевірити стан готовності фортифікаційних споруд у чотирьох областях.

«Буде відбуватися перевірка у чотирьох областях стану підготовки – у разі, якщо будуть повторні виклики для нашої країни, - сказав пан Данілов. - Усе це відпрацьовується кожного дня».

Він також наголосив на тому, що «ми розуміємо, що відбувається в Білорусі, в рф», однак проводиться «дуже багато закритої роботи, про яку ми не звітуємо суспільству».

За його словами, всі ці питання перебувають під контролем Президента України, - йдеться на сторінці FB РНБОУ. Під час засідання Ставки Верховного головнокомандувача окрім загроз із території Білорусі розглядали й інші питання.

Як відомо, диктатор лукашенко створив південне оперативне командування білоруської армії і проводив протягом двох тижнів армійські навчання. За інформацією Генерального штабу ЗСУ, у прикордонних районах Брестської області триває інженерне обладнання позицій. У період з 14 до 16 червня проведено командно-штабне навчання з військовими частинами тилового забезпечення збройних сил республіки Білорусь.

Минулого місяця лукашенко добалакався до того, що висловив припущення про можливість «захисту» Західної України від посягань європейських країн. Телеграм-канал «Пул первого», що висвітлює діяльність самопроголошеного президента Білорусі, поширив відео, у якому «ябацька» продемонстрував свої небачені інтелектуальні й аналітичні можливості щодо змін на карті бойових дій. Журналістові Associated Press диктатор розповідав, що, мовляв, Білорусі доведеться захищати Україну від теперішніх тимчасових союзників.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: