Після терактів на українські дипустанови під Астраханню виявили 60 трупів понівечених собак

НОВИНИ 03.12.2022 Коментарі 0

На росії під Астраханню зоозахисники виявили на скотомогильнику 60 трупів собак із виколотими очима, відрізаними носами, лапами і статевими органами. Тварин вивезли з тамтешнього «Екопріюту», на території якого теж знайшли трупи та виснажених собак. Прихисток для тварин належить екс-депутату Астраханської міської думи від «єдіной россії» андрєю нєвлюдову. Знахідка дивним чином у часі збігається з низкою терористичних атак на дипломатичні консульства України у багатьох країнах, до яких у конвертах розіслали вибухівку та виколоті очі псів.

Як повідомляє російська редакція «Радіо Свобода», «Екопріют» відкрили влітку 2021 року. Автомобіль, на якому вивезли трупи собак, належить дружині «єдінороса» нєвлюдова. Зоокомплекс перебуває у власності подружжя, проте останнє запевнило, що об'єкт і автомобіль надали притулку в оренду і «жодного відношення до того, що відбувається, не мають».

За документами, вивезені на скотомогильник 60 трупів собак – живі, здорові, простерилізовані та випущені на волю.

Журналіст Олександр Невзоров звернув увагу у своєму ТГ-каналі на дивний збіг у часі знахідки під Астраханню та терактами в українських посольствах.

«Немає впевненості в тому, що виколупування очей у собак у притулку під Астраханню та розсилання вирваних собачих очей у посольства України якось пов'язані. Але за часом все на диво збігається», - написав він.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував найперший випадок теракту, що стався в останній день листопада на території української дипмісії в Іспанії і пообіцяв посилити безпеку посольств і консульств.

Опісля глава зовнішньо-політичного відомства Дмитро Кулеба підбив підсумки терористичних атак на дипломатичні установи України у дописі на своїй сторінці у FB.

«Станом на зараз (2 рудня, - ЗІФ), маємо 18 випадків погроз у 12 країнах: замах на теракт в Іспанії, пакети із збоченими погрозами у вигляді вирваних очей тварин в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, Австрії, Чехії, Ватикані, Франції, повідомлення про мінування в Казахстані, а також підозрілий лист в США», - повідомив міністр.

За його словами, терористи намагаються не просто залякати українських дипломатів, а хочуть послабити, залякати Україну та підірвати важливу дипломатичну роботу з постачанння зброї, енергообладнання, ізоляції росії.

«Ми вже посилили безпеку та працюємо з національними правоохоронними органами іноземних країн та СБУ, щоби знайти та покарати негідників… Ми продовжимо захищати свій дипломатичний фронт, тягнути зброю та енергообладнання, посилювати ізоляцію Росії та працювати над трибуналом для керівництва держави-терориста», - написав, зокрема, пан Кулеба.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: