Після потрійного обстрілу Харкова мер Терехов прозрів: у місті перейменують вул. Пушкіна

НОВИНИ 25.01.2024 Коментарі 0

23 січня стався потрійний обстріл Харкова. Загинуло 10 людей. У четвер, 25 січня, у Харкові оголошено жалобу. Після цього мер Харкова Ігор Терехов запропонував змінити назву вулиці Пушкінської, яка досі є у місті.

Ігор Терехов: «До вчорашнього дня я не поспішав з рішенням змінити назву вулиці Пушкінської. Я, як і багато харків'ян, завжди відчував, що Пушкін – це не про сучасну росію, не про ту реальність, яку путінський режим намагається насаджувати, використовуючи велич історичних постатей для своєї вигоди.

Але після того, як ворог завдав жахливих ударів по нашому місту, забрав життя невинних і перетворив будинки на руїни, ми бачимо реальну ціну таких рішень. Це біль, який Харків відчув найгостріше за всю історію цієї війни. І тому я вважаю, що ми не можемо залишити все, як є.

Я пропоную дати вулиці ім'я нашого великого земляка – Григорія Сковороди. Людини, чия філософія життя та свободи була в корені протилежною імперським амбіціям. Він учив нас цінувати життя та свободу кожної людини, і ці принципи є найкращою відповіддю на виклики, з якими ми зараз стикаємося».

Нагадаємо, 23 січня росіяни завдали по Харкову понад 15 ракетних ударів ракентами типу  С-300, Х-22, Іскандер.

Загинуло 10 людей, постраждало понад 70 людей.

Також 222 житлові будинки, у тому числі 42 приватні, були пошкоджені 23 січня внаслідок ракетних атак по Харкову.

Фото – одна зі зруйнованих будівель на вул. Пушкінській / Харківська міська рада

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: