Піп у рясі працював на російське гру

НОВИНИ 01.08.2024 Коментарі 0

Служба безпеки України затримала священника УПЦ московського патріархату. Він працював як агент на російське головне розвідувальне управління та готував удар по залізничних ешелонах ЗСУ на Харківщині

Попа викрили в межах багатоетапної спецоперації. Окрім нього затримано ще одного агента. Вони готували обстріл ешелонів ЗСУ, що перевозять особовий склад, техніку та боєприпаси на передову.

Головним фігурантом виявився громадянин росії, настоятель одного із Харківських храмів УПЦ (мп), якого завербувала російська спецслужба ще до повномасштабної війни, повідомляє пресслужба СБУ.

Після повномасштабного вторгнення рф із попом сконтактувався кадровий працівник російського гру. Його особу СБУ вже встановила.

Під час дистанційного контакту ворожий спецслужбіст поставив перед кліриком завдання: зібрати інформацію про графіки та маршрути руху ешелонів ЗСУ на території Харківщини. Для отримання розвідданих, священик залучив свого знайомого – працівника місцевої філії "Укрзалізниці".

Останній, як посадова особа, надав клірику доступ до службових документів з інформацією про час відправлення і прибуття, а також місць розвантаження потягів Сил оборони.

Відзняті кадри священнослужитель мав пересилати своєму куратору через анонімний чат у месенджері. Для конспірації вони використовували шифрувальні символи, наприклад, розпочинали листування тільки після обумовлених "смайлів" у заздалегідь визначений час.

Після кожного сеансу зв’язку фігуранти видаляли листування. 

СБУ завчасно викрила ворожих поплічників і зірвала плани агресора. Після оперативної комбінації обох фігурантів затримали у їхніх помешканнях.

Вилучено мобільні телефони та сім-карти різних операторів із доказами розвідувально-підривної діяльності.

Клірику та його спільнику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 12 років ув'язнення.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: