Дочекалися – F-16 уже в українському небі! Роспропаганда запустила маховик фейків та знецінювання  

НОВИНИ 01.08.2024 Коментарі 0

Перші довгоочікувані американські винищувачі F-16 уже в Україні. Про їх появу написало декілька західних видань. Зокрема, пишуть, про 6 літаків від Нідерландів. Інші медіа не називають ні кількість, ні країну, яка їх передала. Натомість росіяни запустили багаторівневу інформаційну кампанію, що переслідує декілька цілей.  

«Перші винищувачі F-16 вже прибули в Україну, - повідомляє одеський ТГ-канал видання «Думская» із посиланням на Bloomberg. – Цю пташку сфотографували у небі над нашою країною».

Путінський рот дмітрій пєсков заявив, що поява F-16 в Україні не вплине на події на фронті. Його слова підхопили російські засоби масової пропаганди.

Не минулося і без фейків. У мережі поширили фото літака, що пролітає буцім над Львовом. Підприємець і керівник Міжнародного   інвестиційного офісу і громадський діяч Роман Матис у FB вважає світлину фейковою.

- Якщо ж ви б хоча би спробували ввести цей запит в пошуковий, то зʼясували б, що новина ця присутня ЛИШЕ в російських пабліках і ЗМІ. Першим її запустив «Военный обозреватель», зараз вона на сторінках лєнта ру, лайф ру, ура ру, ньюз ру, російская ґазєта і т. п.

Я вже не кажу про експертизу самого зображення. Воно звісно приємно спостерігати, як горить зад у роспропаганди, але інформаційна гігієна не спроста ж гігієною називається, бо якщо розслабитись і втратити пильність, то її відсутність і проти вас спрацює.

Тому будьте уважні що поширюєте. Краще просто поширюйте новину від Bloomberg про те, що F-16 вже в Україні.

Українські соцмережі відреагували мемом на поширюване в російських пабліках фото.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки звернули увагу на те, що роспропаганда залучила до знецінювання важливості надання Україні винищувачів F-16 так званих західних експертів.

Російські пропагандистські ресурси, окрім пєскова, цитують «експерта й аналітика», «бразильського журналіста» та «політолога» Лукаса Лейроса. Мовляв, американські літаки спіткає така ж доля, як танки Leopard і Abrams – вони будуть легкою ціллю для армії рф та стануть військовими трофеями на рашистських парадах.

Схоже, що роспропаганда намагається переконати українців і самих росіян, що поява F-16 у небі над Україною «нічого не змінить» і «жодним чином не вплине на перебіг війни».

«Насправді 25-річний бразилець Лейрос – це одна з балакучих голів кремля, чиє завдання – озвучувати пропагандистські наративи. Наприклад, у червні 2024 року Лейрос відвідав окупований і зруйнований Маріуполь і поширив фейк, що місто буцімто «динамічно розвивається». У 2023 році Лейрос поширював із трибуни ООН фейки про використання Україною хімічної зброї», - нагадали у Центрі .

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки зазначили, що поява F-16 якісно підсилить можливості Сил оборони України:

- F-16 – найбільш масовий сучасний бойовий літак у світі, який має широкий спектр ракетного та бомбового озброєння, чудові льотні якості, гарний огляд з кабіни пілота, а також порівняно просте керування та невисоку вартість. Ці літаки зарекомендували себе у десятках воєн по всьому світі.

Літаки F-16 здатні серйозно вплинути на ситуацію на полі бою: успішно протистояти російській бойовій авіації, знищувати наземні ворожі цілі та прикривати небо України.

До кінця 2024 року очікується, що Україна матиме загалом 20 одиниць F-16.

Фото зі сайту британського видання The Telegraph, яке також підтверджує надання Києву літаків

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: