Підсумки Олімпіади-2024: Україна здобула найкращий результат

НОВИНИ 11.08.2024 Коментарі 0

У неділю, 11 серпня, у Парижі завершилися літні Олімпійські ігри. Найбільше медалей здобули спортсмени США – 126. На перше місце американці вийшли завдяки більшій кількості срібних медалей, адже Китай виборов також 40 золотих нагород. Українські спортсмени із трьома золотими медалями посіли 22 місце у загальному заліку.  

США випередили Китай завдяки більшій кількості срібних нагород, повідомляє Спорт24. Це перший випадок в історії літніх Олімпіад, коли переможця визначили срібні медалі. До цього збірна США ставала найкращою за підсумками змагань на Олімпіаді в Токіо, Ріо-де-Жанейро та Лондоні, а китайці у 2008 році вигравали на домашніх Іграх у Пекіні.

Підсумок Олімпіади у Парижі можна вважати позитивним і для України, спортсмени якої показали найкращий результат за останні 12 років. Найвище в рейтингу Україна була на Олімпіаді-1996 – дев'ятою. Тоді в Атланті (США) українці дебютували на олімпіаді як представники незалежної країни та вибороли 9 золотих, 2 срібних і 12 бронзових нагород.

Перша десятка країн на Олімпіаді-2024 (джерело – ТГ-канал Sportyvka)

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль привітав олімпійців і підбив підсумки змагань наших спортсменів.  

«Найвищі нагороди здобули жіноча збірна з фехтування — Ольга Харлан, Аліна Комащук, Юлія Бакастова та Олена Кравацька, стрибунка у висоту Ярослава Магучих і боксер Олександр Хижняк.

Срібні нагороди Олімпіади виграли борці Парвіз Насібов й Ірина Коляденко, стрілець Сергій Куліш, гімнаст Ілля Ковтун, команда веслувальниць Людмила Лузан та Анастасія Рибачок.

Бронзу здобули борець Жан Беленюк, легкоатлети Ірина Геращенко й Михайло Кохан та фехтувальниця Ольга Харлан.

Дякуємо нашим атлетам за боротьбу, за емоції, за силу витримки й волю до перемоги. Пишаємося кожним із вас», - йдеться у дописі.

Фото – скріншот відео з церемонії закриття літніх Олімпійських ігор

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: