Підгавкування лукашенка путіну не врятують білоруського диктатора

АНАЛІТИКА 25.11.2022 Коментарі 0

Самопроголошений президент Білорусі лукашенко перед камерами російських пропагандистських телеканалів у Єревані ледь зі шкіри не вистрибував у намаганні догодити путіну. Проте гавкання бульбофюрера не врятує його за будь яких обставин. Причому білоруського диктатора може усунути навіть кремль.

Лукашенко цього разу видав прогноз не про «максимум 3-4 дні» війни проти України, а про «рік-два». Саме через стільки часу, на думку вусатого оракула, український народ запитуватиме Президента України Володимира Зеленського «Чому ти зробив так, що ця війна почалася?»

Білоруський диктатор, який брав участь у саміті напівмертвого ОДКБ у ролі путінської шавки, переконував, що «ситуація штовхатиме керівництво України» сісти за стіл переговорів.

У відповідь радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк у коментарі білоруському виданню «Зеркало» заявив, що кремль не має «ніяких років». І відповідати за агресію доведеться не лише путінові, а лукашенкові.

«Варто нагадати цьому «союзному другу держави-терориста», що війна не закінчилася за «3-4 дні, потрібних для захоплення Києва». Не триватиме вона й 1-2 роки. Україна вирішуватиме, коли та як покарати агресора. Саме ж припущення про те, що через геноцидні ракетні обстріли український народ стане на коліна та почне просити про капітуляцію, зайвий раз підкреслює категоричне незнання українського народу. Більше того, вважаю, що весь цей дикий словесний понос, радше, панічна трансляція внутрішніх страхів самого Лукашенка», - вважає Михайло Подоляк.

На його думку, своїми словами лукашенко показав «абсолютну відірваність від реального світу, нерозуміння природи та течії цієї війни і традиційну схильність до образливої пустопорожньої балаканини». Саме це притаманно «політикам архаїчного провінційного спрямування, що десятиліттями знущаються над здоровим глуздом».

На думку радника ОП, режим лукашенка боїться програшу росії, бо після цього настане відповідальність за підтримку масових убивств мирних громадян України.

«Так ось, і близько немає «жодних років» у запасі в путінського режиму – все для них закінчиться набагато швидше та набагато гірше. Так швидко та несподівано для багатьох, як звільнили Харківську область і Херсон. Одного разу «російський окупаційний фронт», який на чужій землі вбиває, грабує і руйнує, стрімко впаде, а ті чи інші суб'єкти, які досі вірять у свою хитрість, почнуть істерично шукати адвокатські контори, щоби спробувати довести «ми взагалі ні до чого, ми проходили повз, нас змусили». Панові лукашенку потрібно просто трішки почекати на правильний та об'єктивний фінал», - сказав Михайло Подоляк «Зеркалу».

Потролив бульбофюрера і секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов, який виклав фото лукашенка-молодшого з випускного вечора у синьому костюмі, поруч якого стояла однокласниця у жовтій сукні.

«А Микола Олександрович не згоден з татом. Щодо української державності він точно знає, за якою країною майбутнє! Порада: прислухайтесь краще до власних дітей, а не до потенційних клієнтів мавзолею імені путіна та похоронної команди недоімперії рф», - написав секретар РНБОУ у Твіттері.

Окрім відповіді з Києва, неприємні звістки для лукашенка є з Ізраїлю. Заочно засуджений російським «судом» до довічного ув'язнення за звинуваченням в організації вбивств один із колишніх керівників нафтової компанії «ЮКОС» Леонід Невзлін у своєму телеграм-каналі повідомив про план заміни білоруського президента-самозванця.

Згідно з інформацією джерел у кремлі, путін опрацьовує план заміни лукашенка на іншого – лояльнішого кандидата у васали.

«Необхідність заміни Лукашенка на посаді президента республіки пов'язана із погіршенням його фізичного і психологічного здоров'я. Серед найбільш вірогідних кандидатів на пост президента РБ розглядаються дві кандидатури: Державний секретар Ради безпеки Білорусі, уродженець Росії Олександр Вольфович і генеральний секретар Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ), колишній держсекретар білоруської Ради безпеки Станіслав Зась, який на початку 2023 року залишає посаду голови ОДКБ», - пише Невзлін.

Автор допису припускає, що лукашенко відчуває загрозу від путіна та як ґрунт тікає у нього з-під ніг.

«Навіть у прямому розумінні слова – всі бачили щойно, як дивно він спускався трапом літака в Єревані. Підтвердження його істерики – сьогоднішня пряма погроза Україні. Він закликав Україну «зупинитися» і заявив, що в іншому випадку на неї чекає «повне знищення». Чого не зробиш, щоби ще посидіти на троні, намагається втриматись, чіпляється, мало йому 28 років при владі...» - резюмував Невзлін.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: