Під каблуком кремля: невивчені уроки лукашенка

НОВИНИ 04.04.2022 Коментарі 0

Самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко вже напрогинався на свій особистий строк в Гаазі. Білоруський диктаторчик вже ніколи не зможе сказати, що він у ситуації розв’язування повномасштабної війни в Україні ні при чому.

Цілковите «добро» на використання агресорами своєї території, аеродромів, баз, об’єктів інфраструктури та багато іншого – це пряма участь у війні на боці схибленого карлика.

Жодні «відмазки» тепер не пройдуть: лукашенко забезпечив собі місце по праву руку від путіна на лаві підсудних за вчинення військових злочинів, злочинів проти людства та геноциду. Щобільше, кремлівський васал ніби не розуміє, що навпаки – коли запахне смаженим саме на нього спочатку валитимуть усіх гріхи. Тобто роль «терпіли» для лукашенка забезпечена уже давно.

І, чесно кажучи, дивно, що боягузливий вусань цього не розуміє. Адже прикладів того, як росія і путін особисто стільки разів витирали об нього ноги – більше ніж достатньо. Тим паче в такій ситуації, що склалася зараз, коли делірій владіміровічь та сраколиз григорович виставили себе на увесь світ чумою 21 століття. Пропонуємо хоча б поверхнево пригадати історію загравання та вислужування, і чим це неодмінно закінчувалося. І спробуймо уявити, чим це закінчиться зараз…

Буквально вчора, 2 квітня, орки відзначали День єднання народів білорусі та росії. Ще далекого 1996 року свої підписи під цим документом поставили керівники держав лукашенко та Борис Єльцин. Країни взяли курс на інтеграцію з нібито збереженням суверенітетів. Проте того ж 96-го року москва на 30% скоротила постачання нафти на білоруські нафтопереробні заводи. Одразу ж!

  • Через 10 років, коли главою РФ був уже путін, росія вводить митні збори на експорт нафти в білорусь. А через рік підвищує збори, що призводить до роботи білоруських заводів «в мінус». На що вусатий публічно констатував: «Нас раком поставили!».
  • У 2009 році розгортається так звана «молочна війна», коли роскомнадзор заборонив постачання більшості видів молочної продукції з білорусі в росію. Лукашенко далі рюмсає: «Нас начинают давить…».
  • У 2014 році федеральна митна служба рф повідомила про повернення митного контролю на білорусько-російському кордоні. А у 2016-му ввели заборону на поставку в росію продукції з 13 білоруських підприємств. Тоді ж лукашенко говорив, що ні він, ні білоруси не розуміють, що таке «русскій мір».
  • 2017-ий: обмеження постачання в росію білоруської телятини; 2018-ий – заборона ввозу молока і окремих видів молочної продукції. Лукашенко біситься: як торговий «партнер» може вводити санкції?
  • 1 січня 2020 року росія припинила постачання нафти в білорусь, але… транзитом в Європу російська нафта через білорусь йшла! І лукашенко констатує: «Добро, которое мы делаем для Российской Федерации – оно нам оборачивается постоянно ЗЛОМ».

А тепер 2022 рік, і «позиція» білорусі і лукашенка у розв’язанні кривавої війни в Україні, про що йшлося на початку цього матеріалу. Військові злочини і геноцид терміну давності не мають. Стояти раком перед путіним та на повен зріст з широко розплющеними очима на шибениці – таки різні пози…

Ілюстративне фото:sndcdn.com

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: