Перші кораблі начхали на російську блокаду та пішли в українські порти

НОВИНИ 31.07.2023 Коментарі 0

На так зване блокування рашистами Чорного моря, українських портів і «зернового коридору» у світі, схоже, не дуже зважають. Принаймні, у понеділок перше ізраїльське судно Ams1 ввійшло в українську гілку Дунаю.

Про це повідомляє Militanyi. За інформацією ресурсу, проти ночі на 30 липня три цивільні кораблі Ams1, Sahin 2 і Yilmaz Kaptan пройшли турецьку протоку. Судна ідуть під прапорами Ізраїлю, Греції та Туреччини/Грузії. Пункт призначення визначено як Україна.

«І вже сьогодні, Ams1, наплювавши на російські погрози, входить в українську гілку Дунаю. Це перший корабель, який прорвав російську блокаду Чорного моря після бомбардування Рені 25 липня. Починаючи свою подорож з Ашдоду, Ізраїль, він відкрито заявив пункт призначення – Україна, і перетнув Чорне море прямим курсом», - пише видання.

За Ams1 прямують ще чотири судна (плюс до тих – Sealock і Afer), які або стали, або стануть на якірну стоянку найближчим часом на Дунаї. Їхню безпеку гарантує американський протикорабельний літак P8. Його дозаправляють у небі Румунії. Додаткову інформацію надає розвідувальний безпілотник Forte12 RQ-4.

Також читайте: Буданов розповів, як саме росіяни зривали «Зернову угоду»
 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: